Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Tilføyelse i § 1 fjerde ledd vedrørende stortinget og dets organer

Det framgår av offentlighetsloven § 1 at loven ikke gjelder for Stortinget, Riksrevisjonen, Stortingets ombudsmann for forvaltningen og andre organer for Stortinget.

Stortingets presidentskap har bedt departementet å overveie en tilføyelse i offentlighetsloven § 1 som viser at det gjelder regler om offentlighet også for Stortinget og dets organer.

Departementet er enig i at dette bør synliggjøres i offentlighetsloven, og foreslår et nytt punktum i § 1 fjerde ledd i samsvar med forslaget fra Stortingets presidentskap.

Komiteen viser til at ved behandlingen av St.meld. nr. 32 (1997-1998) uttalte Stortinget at det ikke er behov for generelt å unnta Stortinget fra offentlighetsprinsippet. I juni 2000 vedtok Stortinget egne regler om dokumentoffentlighet for Stortinget og Stortingets organer. Komiteen er tilfreds med at det skal komme klart fram i offentlighetslovens § 1 at det også gjelder regler om dokumentoffentlighet for Stortinget.