Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

15. Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre og representanten Steinar Bastesen:

Forslag 1

I lov om børsvirksomhet m.m. skal følgende paragrafer lyde:

§ 1-3 første ledd:

Med autorisert markedsplass menes foretak som organiserer eller driver et marked for finansielle instrumenter der det legges til rette for handel ved regelmessig og offentlig kursnotering av finansielle instrumenter, og som har tillatelse etter loven her.

§ 2-1 første ledd:

Virksomhet som børs kan bare drives av foretak som har tillatelse til dette fra departementet. Departementet kan etter søknad gi tillatelse til foretak som driver virksomhet som autorisert markedsplass.

§ 9-1 første ledd:

Med bøter straffes den som forsettlig eller uaktsomt driver virksomhet som børs uten tillatelse etter § 2-1 første ledd, eller benytter betegnelsen børs eller autorisert markedsplass i strid med § 2-1 tredje ledd.

§ 10-2 annet ledd tredje punktum:

Den formue som oppstår ved salget av aksjene skal overføres til en stiftelse med formål å fremme et velfungerende marked for finansielle instrumenter.

§ 10-2 fjerde ledd:

Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om omdannelsen, salg av aksjene og organisering av stiftelsen som nevnt i annet ledd.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 2

I lov om børsvirksomhet m.m. skal § 4-1 første ledd første punktum lyde:

Ingen kan eie aksjer som representerer mer enn 20 pst. av aksjekapitalen eller stemmene i en børs.

Forslag fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre:

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2001 legge fram forslag til oppretting og omfang av et fond for å fremme økt kunnskap om kapitaldannelse, øke bevisstheten og innsikten rundt næringslivsetikk og også forskning på disse områdene.

Forslag fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 4

I lov om børsvirksomhet m.m. skal følgende paragrafer lyde:

§ 3-1 første ledd:

Børs skal være organisert som selveiende institusjon. Departementet kan gi nærmere regler om børs organisert som selveiende institusjon.

§ 6-1:

Autorisert markedsplass skal være organisert som selveiende institusjon.

Departementet kan gi nærmere regler om autorisert markedsplass organisert som selveiende institusjon.