Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe v/Tore Nordtun til Finansdepartementet v/statsråden, datert 27. januar 2000

Det vises til den særskilte nedre grensen på 30 600 kroner for minstefradrag i arbeidsinntekt m.v. som ble fastsatt ved behandlingen av statsbudsjettet 2000.

En er gjort kjent med at utformingen av regelen kan gi utilsiktet gunstige virkninger for skattytere som har bodd i riket bare en del av inntektsåret, eller som har midlertidig opphold i riket. Det samme gjelder skattytere som er bosatt i utlandet og som mottar vederlag eller lignende fra selskap hjemmehørende i Norge. Det antas på denne bakgrunn at det bør innarbeides hjemmel for å avkorte minimumsgrensen på 30 600 kroner etter varigheten av vedkommendes bosettelse/opphold i Norge. Videre antas at for de som skattlegges etter skatteloven § 6-32 fjerde ledd siste punktum, jf. § 2-3 første ledd e og f, skal fradraget fortsatt ikke kunne overstige den alminnelige minimumsgrensen på 4 000 kroner.

Departementet bes legge fram forslag til lovendringer som ivaretar nevnte forhold. Det antas at endringene kan tre i kraft straks med virkning fra og med inntektsåret 2000.