Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Bakgrunnen for lovforslaget

Bakgrunnen for lovforslaget er dels ulike høringsbrev, dels utredningen «Vurdering av domstolenes merarbeid ved tvangssalg etter loven av 1992» utarbeidet av en arbeidsgruppe.

I proposisjonen foreslås dessuten en rekke lovendringer av mer teknisk karakter.

Komiteen ser at flere av de foreslåtte endringene i proposisjonen innebærer enklere måter å drive saksbehandling på i domstolene, og at dette forhåpentlig vil innebære noe mer effektiv og raskere behandling av noen saker. Komiteen viser til at mer effektiv og hurtigere saksbehandling i hele strafferettskjeden er et mål som Stortinget ved flere anledninger har trukket fram som viktig i kampen mot kriminalitet, og ser derfor positivt på at man nå legger opp til flere konkrete endringer som forhåpentlig i praksis vil medføre forenklinger. Komiteen vil imidlertid også understreke at det er viktig å samtidig passe på at effektiviseringen ikke går på bekostning av rettssikkerheten.