Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Forholdet til internasjonale forpliktelser

Lovforslaget innebærer endring av innbetalingssiden av ordningen. Forskjellen er at tilskuddet i dag skjer etter en bevilgning fra Stortinget, mens det fra 1. juli vil utbetales fra et selvfinansierende fond. I tillegg er det foreslått enkelte endringer i vilkårene for utbetaling av frakttilskudd ved at 0-sonen foreslås utvidet fra 10 km til 30 km og at fraktkostnadene dekkes fullt ut.

Departementet viser til at den nåværende ordning er notifisert etter EØS-avtalens regler om statsstøtte. Det nye regelverket vil også bli søkt notifisert etter prosedyrene i EØS-avtalen.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre og Tverrpolitisk Folkevalgte, viser til merknader under avsnitt 2.2 foran.

Medlemene i komiteen frå Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre viser til proposisjonen og sluttar seg til Regjeringa sitt forslag.