Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Komiteens tilråding

       Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til proposisjonen og rår Odelstinget til å gjøre slikt

vedtak til lov
om endringer i lov av 26. juni 1953 nr. 11 om pensjonsordning for apoteketaten og i lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten.

I.

I lov av 26. juni 1953 nr. 11 om pensjonsordning for apoteketaten gjøres følgende endringer:

§ 7 nr. 2 første punktum skal lyde:

       Medlem som fratrer sin stilling etter minst tre års tjenestetid uten rett til straks å få pensjon etter denne loven eller etter lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten, har rett til oppsatt alderspensjon fra aldersgrensen, eller fra det tidspunkt han blir tilstått alderspensjon fra folketrygden.

§ 9 tredje ledd nytt andre punktum skal lyde:

       Dette gjelder også når den avdøde mottok pensjon etter lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten.

§ 15 nytt tredje punktum skal lyde:

       Det samme gjelder enke etter mottaker av pensjon etter lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten.

§ 15 første ledd andre punktum blir nytt tredje punktum.

§ 17 nr. 1 nytt andre punktum skal lyde:

       Hvis medlemmet mottok ytelse etter lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten, skal enkepensjonen beregnes som om han mottok vanlig alderspensjon etter § 8.

II.

I lov av 1. juli 1994 nr. 49 om avtalefestet pensjon for arbeidstakere med rett til medlemskap i Pensjonsordning for apoteketaten gjøres følgende endringer:

§ 2 andre punktum skal lyde:

       Loven gjelder for pensjon som ytes fram til arbeidstakeren ved fylte 65 år kan tilstås alderspensjon etter lov om pensjonsordning for apoteketaten, § 7 nr. 1 fjerde punktum.

§ 3 skal lyde:

       Pensjonen beregnes etter tariffavtale godkjent av departementet og i samsvar med bestemmelsene i lov av 23. desember 1988 nr. 110 om statstilskott til ordninger for avtalefestet pensjon § 2. Departementet kan gi forskrifter om utfylling av vilkårene i §§ 1-3.

III.

       Loven trer i kraft fra den tiden Kongen bestemmer, og skal gjelde for nye pensjonstilfeller.

Oslo, i familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, den 29. januar 1998.

May-Helen Molvær Grimstad, Ågot Valle, Grethe G Fossum,
leder. ordfører. sekretær.