Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18. Utvidelse av ordningen med boligsparing for ungdom (bsu)

Sammendrag - regjeringen Bondevik

       Regjeringen Bondevik ser det som viktig å stimulere ungdom til å spare til egen bolig. Departementet foreslår derfor å heve det årlige maksimale beløpet for BSU-sparing til 15.000 kroner og å heve det maksimale samlede sparebeløpet til 100.000 kroner. Det vises for øvrig til nærmere omtale av forslaget i St.prp. nr. 1 Tl.03 (1997-1998).

       Det vises til forslag til endring i skatteloven § 44 ellevte ledd nr. 1 bokstav b. Departementet foreslår at endringen trer i kraft straks med virkning fra og med inntektsåret 1998.

Komiteens merknader

       Medlemene i komiteen frå Kristeleg Folkeparti, Høgre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Tverrpolitisk Folkevalde støttar Regjeringa sitt forslag om betringar i BSU-ordninga. Desse medlemene vil peika på at BSU-ordninga er positiv både ved at den medverkar til å inndra kjøpekraft, og at den styrkjer det økonomiske etableringsfundamentet for ungdom.

       Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet viser til regjeringen Jaglands skatteopplegg for 1998 og går imot å utvide BSU-ordningen.

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til sitt primære budsjettforslag der det dessverre ikke er rom for å øke BSU-ordningen. Disse medlemmer viser også til sine samtaler og avtaler med Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre, og støtter på denne bakgrunn en utvidelse av BSU-ordningen som foreslått av regjeringen Bondevik.