Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Forslaget

       I dokumentet fremmes følgende forslag om vedtak til ny lov om skolefritidsordninger, som forutsettes å tre i kraft 1. august 1997:

« § 1.

       Alle kommuner skal sørge for at det er skolefritidsordning for elevene i de fire første årskullene i den tiårige grunnskolen. Skolefritidsordninga skal tilpasses lokale forhold, men skal legges opp slik at den gir trygghet for barna og for deres trivsel og vekst mens foreldrene er på arbeid.

§ 2.

       Skolefritidsordninga finansieres gjennom statstilskudd, foreldrebetaling og kommunale midler. Dette er likevel ikke til hinder for at statlige og/eller kommunale midler etter nærmere vedtak finansierer ordninga. Statstilskuddet fastsettes hvert år som en del av vedtaket om statsbudsjettet.

§ 3.

       Foreldrebetalinga må ikke være så høy at den er til hinder for at alle barn i alderen 6-9 år som har behov for det, kan delta i ordninga. Departementet kan gi forskrifter om maksimalsatser hvis dette er nødvendig for å oppfylle bestemmelsen i første punktum. »

       Forslagsstilleren mener at det åpenbart er nødvendig å lovfeste prinsippene for skolefritidsordninger med hensyn til bl.a. trygghet for barna og kommunale bidrag, jf. regjeringsvedtak i statsråd 30. april 1993, dersom disse skal virke i praksis. For eksempel har Oslo kommune vedtatt å ikke yte kommunal andel av finansieringen av skolefritidsordningen.