Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Sammendrag

       I Dok.nr.8:56 (1996-1997) fremmer stortingsrepresentantene Gunnar Skaug og Dag Jostein Fjærvoll følgende forslag:

       « Vedtak til lov om endringer i lov av 22. november 1996 nr. 65 om statens postselskap og lov av 22. november 1996 nr. 66 om statens jernbanetrafikkselskap.

I.

I lov av 22. november 1996 nr. 65 om statens postselskap skal § 66 første ledd annet punktum lyde:

       Den kan i den utstrekning som finnes nødvendig selv foreta undersøkelser i selskapet.

II.

I lov av 22. november 1996 nr. 66 om statens jernbanetrafikkselskap skal § 66 første ledd annet punktum lyde:

       Den kan i den utstrekning som finnes nødvendig selv foreta undersøkelser i selskapet.

III.

       Denne lov trer i kraft straks. »

       Som bakgrunn vises det til brev fra Riksrevisjonen av 6. februar 1997 til Stortinget vedrørende Riksrevisjonens adgang til å foreta undersøkelser i statseide selskaper utover rene regnskapsundersøkelser.

       I Ot.prp.nr.23 (1996-1997) om lov om aksjeselskaper og lov om allmennaksjeselskaper er det i samsvar med Riksrevisjonens ønske foreslått følgende bestemmelse om selskaper der staten eier alle aksjer, i begge lovers § 20-6: « I den utstrekning Riksrevisjonen finner det nødvendig, kan Riksrevisjonen selv foreta undersøkelser i selskapet. »

       Forslagsstillerne finner det riktig at Stortinget imøtekommer Riksrevisjonens ønske om å utforme de relevante lovbestemmelser slik at Riksrevisjonen i statseide selskaper skal kunne foreta « undersøkelser », og ikke bare « regnskapsundersøkelser ».