Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Andre endringer

Forsikringsavtaleloven

       Departementet foreslår også enkelte endringer i andre bestemmelser i forsikringsavtaleloven. Forslaget innebærer i det vesentlige justeringer av teknisk karakter for å rette opp mindre feil og unøyaktigheter i lovteksten. Endringene er nærmere beskrevet i merknadene til de enkelte bestemmelsene i kap. 8 i proposisjonen.

Lov om lovvalg i forsikring - samsvar med EØS-avtalens bestemmelser

       Lov av 27. november 1992 nr. 111 om lovvalg i forsikring regulerer hvilket lands rettsregler som gjelder for forsikringsforholdet. Hovedregelen er at en avtale om tegning av andre forsikringer enn livsforsikring står under lovgivningen i det land der risikoen består, jf. § 9 første ledd. I visse tilfeller kan partene velge et hvilket som helst lands lovgivning, jf. § 9 a. Dette gjelder bl.a. der forsikringstakeren fyller visse nærmere angitte kriterier, jf. § 9 a annet og tredje ledd. Etter tredje ledd er den utvidede avtalefriheten for store foretak knyttet til visse særskilt angitte forsikringsklasser. Det er nødvendig å endre § 9 a tredje ledd på dette punkt, slik at den frie lovvalgsadgangen for store foretak fullt ut blir i samsvar med EØS-avtalens bestemmelser.