Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

       Til Odelstinget.

       I dokumentet settes det fram forslag om å endre arbeidsmiljølovens § 58 A. Forslagsstillerne viser til at bestemmelsen i arbeidsmiljølovens § 58 A som ble behandlet av Stortinget i oktober 1994, innebar en vesentlig innskjerping av adgangen til midlertidig tilsetting. I henhold til flertallets innstilling skulle bestemmelsen redusere skjønnsutøvelsen knyttet til paragrafens materielle innhold. Flertallet mente at det for framtida ikke bare skulle tas hensyn til arbeidets art, men det aktuelle arbeid måtte også « adskille seg fra det arbeid som normalt utføres i bedriften », dersom det skulle gis adgang til midlertidig tilsetting. I dokumentet foreslås det at dette tillegget tas ut av § 58 A nr. 1 a).

       Det gis i dokumentet uttrykk for at det innen de partier som utgjorde flertallet ikke var noen sikker forståelse for hvor grensen for det tillatte midlertidige arbeid faktisk skulle gå, og flertallets uttalte intensjoner var heller ikke i samsvar med formuleringen i lovteksten.

       Forslagsstillerne viser til en rekke henvendelser fra bedrifter og virksomheter som gir uttrykk for at den vedtatte lovbestemmelsen i § 58 A ikke er til å leve med. Årsakene til dette er nærmere omtalt i dokumentet.