Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Administrative og økonomiske konsekvenser av forslaget

       Departementet antar at forslaget ikke vil medføre administrative eller organisatoriske konsekvenser av betydning for det offentlige. Eventuelt merarbeid for Forbrukerombudet forutsettes i utgangspunktet dekket ved interne prioriteringer. Dersom oppgaven med prosedyre av saker som bringes inn for domstolene legges til Forbrukerombudet, og dette viser seg å medføre en vesentlig merbelastning, vil departementet imidlertid komme tilbake til de budsjettmessige sider senere.

       Inntektene ved tvangsgebyr vil tilfalle statskassen.

       Spørsmålet om erstatningsansvar er ikke spesielt knyttet til sanksjonssystemet. Departementet ser ikke noen grunn til å utrede dette spørsmålet, men viser til at de alminnelige erstatningsrettslige regler må legges til grunn.

       Regjeringsadvokaten stiller spørsmål ved hvor stort potensiale det er for søksmål. Det uttales at søksmål vil kunne bli relativt arbeidskrevende.