Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigrun Eng, William Engseth, Ulf Guttormsen, Gunnar Halvorsen, Inger Lise Husøy, Astrid Marie Nistad og Einar Olav Skogholt, fra Senterpartiet, Peter Angelsen, Syver Berge og Unn Aarrestad, fra Høyre, lederen, Kristin Krohn Devold og Dag C Weberg, fra Sosialistisk Venstreparti, Reidar Johansen, fra Kristelig Folkeparti, Lars Gunnar Lie, og fra Fremskrittspartiet, Øystein Hedstrøm, viser til at det arbeides med utkast til en permanent lov, og at det er nødvendig å forlenge den midlertidige loven inntil forslag kan legges fram for Stortinget. Komiteen viser videre til at høringsinstansene ikke har hatt innvendinger mot de endringer som er foreslått for å tilpasse loven til Norges forpliktelser etter EØS-avtalen.

       Komiteen viser til at utgifter som påløper ved helsekontroll utført av det offentlige ved innførsel og utførsel av akvatiske organismer, skal betales av den enkelte importør/eksportør. Dette gjelder også kostnader ved innførsel i strid med loven av akvatiske organismer som dermed må returneres eller destrueres.

       Komiteen viser til at loven utvides til å gi myndigheten adgang til å gå inn i sykdomsfrie anlegg og ta prøver som ledd i helseovervåking. Utgifter i forbindelse med prøveuttak og analyse har hittil vært dekket av det offentlige, og komiteen peker på at ordningen videreføres, men forutsetter at næringen stiller nødvendig prøvemateriale til rådighet uten omkostninger for det offentlige.