Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Til § 13 (EØS-tilpasning av loven)

       Enkelte rettsakter i EØS-avtalen inneholder plikt for norske myndigheter og jernbaneforetak til å gi opplysninger til overnasjonale organer. Likeledes er det inntatt plikt for jernbaneforetak som driver internasjonal trafikk om å gi opplysninger til andre jernbaneforetak som deltar i den samme trafikken.

       Departementet ser det som hensiktsmessig at de plikter som myndighetene og jernbaneforetak har til å gi opplysninger etter EØS-avtalen, blir lovhjemlet slik at det ikke kan oppstå tvil om lovgrunnlaget.

       I utkast til ny § 13 bokstav a foreslås hjemmel for Kongen til å gi forskrift om utfylling og gjennomføring av EØS-avtalen på jernbanens område, samt at norske myndigheter og norske jernbaneforetak uten hinder av taushetsplikt, kan gi EFTAs overvåkningsorgan og EFTA-statenes faste komité alle opplysninger som er nødvendige for gjennomføring av EØS-avtalen. Jernbaneforetak som driver internasjonal godstransport kan pålegges å gi opplysninger til andre jernbaneforetak som deltar i den samme trafikk i det omfang som følger av EØS-avtalen.