Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Til § 6 (politiattest)

       Med hjemmel i jernbanelovens § 6 kan departementet ved forskrift eller enkeltvedtak fastsette vilkår for tillatelse til å drive jernbanevirksomhet for å ivareta hensynet til en sikker og hensiktsmessig trafikkavvikling samt miljø. Det kan herunder bl.a. stilles krav til nødvendige faglige, personlige og økonomiske forutsetninger hos søkeren, jf. § 6 annet ledd bokstav a.

       Departementet fremmer forslag om at det tas inn en hjemmel i jernbanelovens § 6 annet ledd som ny bokstav c om at det kan kreves politiattest fra søker eller ansvarlig daglig leder av virksomheten og av driftspersonell som har sikkerhetsansvar. I den grad det er behov for å gi utfyllende bestemmelser om hvilke lovbrudd som kan innebære at vandelskravet ikke anses oppfylt, eller hvilke stillingskategorier som har et sikkerhetsansvar, forutsettes dette gitt i forskrift.