Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Framlegg frå mindretal

Framlegg frå Senterpartiet og Høgre:

Framlegg 1

§ 26 skal lyde:

       Kongen kan i føresegn fastsetje at distriktsveterinæren kan ileggja eigar eller innehavar som ikkje oppfyller pålegg gjevne i medhald av denne lova innan den fristen som er sett, tvangsmulkt i form av einskild mulkt eller løpande dagmulkt. Størrelsen på tvangsmulkta skal fastsetjast ut frå kor viktig det er at pålegget vert oppfylt og kva kostnader dette kjem til å medføre. Pålegg om mulkt er tvangsgrunnlag for utlegg.

Framlegg frå Senterpartiet:

Framlegg 2

§ 23 fyrste, andre og tredje leden skal lyde:

       Til å føre tilsyn med dyrehaldet, skal det i kvar kommune vere ei kommunal dyrevernnemnd. Medlemene i nemnda skal veljast av kommunestyret. Kommunane avgjer sjølv om dei vil ha interkommunale nemnder innan eige veterinærdistrikt. I større kommunar kan kommunane sjølv avgjera om dei vil ha fleire dyrevernnemnder.

       Kvar dyrevernnemnd skal ha 5 eller 3 medlemer. Distriktsveterinæren skal tiltre dyrevernnemnda som fast fagleg rådgjevar, utan stemmerett. Kommunen skal stille sekretærhjelp til disposisjon. Distriktsveterinæren skal ha det faglege ansvaret for at sekretærarbeidet blir utført på ein tilfredsstillande måte.

       Medlemene og like mange varamedlemer skal nemnast opp av kommunestyret for 4 år om gongen. Distriktsveterinæren skal uttale seg om framlegga. Til nemnda skal det det fyrst og fremst oppnemnast folk som har praktisk skjøn på husdyrhald og dyrestell, og med kunnskap om og interesse for dyrevern.

Framlegg 3

§ 27 andre og tredje leden skal lyde:

       Maktar ikkje eigaren eller innehavaren å bera utgiftene, eller er det ikkje råd å få greie på kven som eig eller har dyret i si varetekt, skal kommunen bera utgiftene. I saker der politiet og rettsapparatet er kopla inn, dekkjer staten utgiftene dette fører med seg.

       Kommunen dekkjer utgiftene med arbeidet til dyrevernnemnda, inkludert skyss-, kostpengar, og godtgjersle til medlemene, sekretæren og eventuell sakkunnig, i samsvar med gjeldande satsar i den einskilde kommunen.

Framlegg frå Høgre:

Framlegg 4

§ 23 første ledd skal lyde:

       Til å føre tilsyn med dyrehaldet skal det i kvart veterinærdistrikt vere ei eller fleire statlege dyrevernnemnder. Talet på dyrevernnemnder i det einskilde veterinærdistrikt vert fastsett av Landbruksdepartementet etter tilråding frå fylkesveterinæren i det einskilde fylket.

Framlegg 5

§ 23 tredje ledd skal lyde:

       Medlemene og like mange varamedlemer skal oppnemnast av fylkestinget eller den som fylkestinget gjev fullmakt, for 4 år om gongen etter framlegg frå dei einskilde kommunestyra. Distriktsveterinæren skal uttale seg om framlegga. Til nemnda skal det fyrst og fremst oppnemnast folk med praktisk skjøn på husdyrhald og dyrestell og med kunnskap om og interesse for dyrevern. Ingen skal oppnemnast mot sin vilje.

Framlegg 6

§ 23 åttende ledd skal lyde:

       Innan utgangen av januar månad skal dyrevernnemnda senda melding om arbeidet som er gjort i førre året til fylkestinget og til fylkesveterinæren.

Framlegg frå Sosialistisk Venstreparti:

Framlegg 7

§ 23 første ledd nytt tredje punktum skal lyde:

       I veterinærdistrikt med store byer, eller med store avstander, skal disse deles opp i mindre geografiske enheter som hver får sin dyrevernnemnd.

Framlegg 8

§ 23 annet ledd første punktum, blir første og annet punktum, skal lyde:

       Hver dyrevernnemnd skal ha minst 3 medlemmer. I områder som omfatter store byer, eller store avstander, skal dyrevernnemndene ha 5 medlemmer.

Framlegg 9

§ 27 tredje ledd skal lyde:

       Staten dekker utgiftene med arbeidet til dyrevernnemnda, inkludert skyss-, kostpenger, tapt arbeidsfortjeneste, og godtgjørelse til medlemmene, sekretæren og eventuell sakkyndig, i samsvar med gjeldende satser.

Framlegg 10

§ 27 nytt fjerde ledd skal lyde:

       Utgiftene til dyrevernnemndene dekkes gjennom Konkurransestrategien for norsk mat, og gjennom omprioriteringer på Landbruksdepartementets budsjett.

Framlegg 11

       Stortinget ber Regjeringen komme tilbake med forslag som forbyr burhønsdrift og påbyr løsdrift for svin.

Framlegg 12

       Stortinget ber Regjeringen innføre regler om at dyr ikke må transporteres mer enn 8 timer uten vann, fôr, hvile og friere bevegelse.