Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteen si tilråding

       Komiteen har ingen merknader, viser til proposisjonen og rår Odelstinget til å gjere slikt

vedtak til lov
om at tilsette i Televerket mellombels skal behalde visse rettar etter lov av 4. mars 1983 nr. 3 om statens tjenestemenn ved overgang til selskap utskild frå Televerket.

§ 1. Virkeområde

       Lova gjeld tilsette i Televerket, som ved utskilling av delar av verksemda i Televerket til eigne selskap, vert tilsette i slikt selskap.

§ 2. Rettar

       Tenestemannslova § 13 nr. 2 til nr. 6 om førerett til anna statsstilling og venteløn skal i tilfelle som nemnd i § 1 framleis gjelde for arbeidstakarar som vert sagt opp av grunn som nemnd i tenestemannslova § 13 nr. 1 a, b og c, og som var omfatta av desse føresegnene før utskillinga. Føreretten til anna statsstilling og retten til venteløn etter førre punktum opphøyrer tre år etter overføringa.

       Føresegnene i førre ledd innskrenkar ikkje rettane til arbeidstakarane etter arbeidsmiljølova §§ 60 nr. 2 og 67.

§ 3. Sluttføresegner

       Denne lova tek til å gjelde straks.

       Lova gjeld, i tillegg til det som vert regulert i § 1, for tilsette som på det tidspunktet lova tek til å gjelde, allereie er overført frå Televerket til eit selskap utskild etter 1. januar 1992.

Oslo, i samferdselskomiteen, den 2. juni 1994.

Inge Myrvoll,

Magnar Sætre, Solveig Torsvik,

fung. leiar.

ordførar. sekretær.