2. Klagenemnda for kringkastingsprogram, jf endringer i § 5-1 annet ledd, § 5-2, § 5-3, § 5-4

       Det foreslås at antallet medlemmer i Klagenemnda for kringkastingsprogram skal økes fra 3 til 6, og at ordningen med personlige varamedlemmer opprettholdes. Medlemmene oppnevnes formelt av departementet. 3 av medlemmene samt deres personlige varamedlemmer skal representere allmennheten. Departementet er kommet til at ingen spesiell instans gis formell forslagsrett på disse tre. Det foreslås videre at de 3 øvrige medlemmene med personlige varamedlemmer skal representere kringkastingssektoren og oppnevnes etter forslag derfra.

       Forslaget om endringer i klagenemndas kompetanse innebærer at nemnda får anledning til å ta opp saker på eget initiativ, slik at den kan vurdere om et program har behandlet noen utilbørlig eller krenket privatlivets fred, uten at vedkommende selv tar opp saken.

       Forslaget om endringer i prosedyrene innebærer at fristen for å framsette klager reduseres fra 2 måneder til 3 uker. Forslaget innebærer at en klage ikke lenger rettes til kringkastingsselskapet, men direkte til klagenemnda, som deretter legger saken fram for kringkastingsselskapet til uttalelse.

       Det foreslås videre at nemnda er vedtaksfør når minst 5 medlemmer eller varamedlemmer er til stede, herunder lederen eller dennes varamedlem.