Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. De enkelte endringene vedrørende rammeområde 20 (tilfeldige utgifter og inntekter)

Komiteen viser til at det ikke er foreslått endringer vedrørende rammeområde 20 i forhold til forslagene i Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99). Forslaget fra Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Tverrpolitisk Folkevalgte har tilslutning fra et flertall i komiteen. Dette forslaget er derfor ført opp under komiteens tilråding i avsnitt 11 nedenfor. Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre er ført opp under forslag fra mindretall i avsnitt 8 nedenfor. Forslaget fra Fremskrittspartiet går fram av Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99) avsnitt 13.

Komiteen viser til at i samsvar med forretningsordenens §19 femte ledd, jf. Innst. S. nr. 243 (1996-97), skal bare de forslag som summerer seg til den rammen for rammeområde 20 som er vedtatt ved behandlingen av Budsjett-innst. S. I (1998-99) tas opp til votering ved behandlingen av denne innstilling.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti viser til sine merknader i Budsjett-innst. S. nr. 1 (1998-99) avsnitt 11.1, og konstaterer at Høyre nå slutter seg til et kutt i ymseposten, som Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Tverrpolitisk Folkevalgte i en fellesmerknad i dette avsnitt omtalte som manglende seriøsitet fra sentrumspartiene.