Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Planer for neste år

En viktig del av delegasjonens arbeid det neste året vil være å følge opp slutterklæringen fra den 9. arktiske parlamentarikerkonferansen som ble arrangert i Brussel 13.–15. september 2010. Hovedtema i slutterklæringen er de samme som for konferansen: bærekraftig ressursforvaltning, utdanning og forskning, og konsekvenser av issmeltingen i Arktis. Dette vil være viktige tema for delegasjonen i det kommende året.

Slutterklæringen er rettet til Arktisk råd, regjeringene i de arktiske landene og EU. Delegasjonen vil følge opp innholdet i slutterklæringen overfor den norske regjeringen, relevante komiteer i Stortinget, samt ha en dialog med andre relevante aktører i det arktiske samarbeidet.

Delegasjonen planlegger også å gjennomføre en delegasjonsreise til Kirkenes og Murmansk i løpet av det neste året, samt å delta på det andre parlamentarikerforumet for Den nordlige dimensjon 22.–23. februar 2011 i Tromsø.