Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Alexander Stubb på WTOs Public Forum i 2013. Foto: World Trade Organization. Lisens: CC BY NC SA 2.0.

Finlands president besøker Stortinget 15. oktober

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot Finlands president Alexander Stubb på Løvebakken tirsdag 15. oktober. President Stubb skal også møte medlemmer av utenriks- og forsvarskomitéen.

− Jeg ser fram til å ta imot Finlands nye president, Alexander Stubb, på Stortinget. Finland er en nær og viktig partner. Vi deler interesser og grunnleggende verdier, og er felles allierte i NATO. Jeg ser fram til å høre om president Stubbs visjoner ved starten av hans presidentperiode, sier Masud Gharahkhani.  
 
Etter møtet med stortingspresidenten skal Finlands president treffe utenriks- og forsvarskomitéen. 
 
− Utenriks- og forsvarskomiteen ser fram til å møte president Alexander Stubb til en samtale om saker av felles interesse, herunder sikkerhetspolitiske utfordringer og aktuelle saker som står på den europeiske dagsorden, sier Åsmund Aukrust, nestleder i utenriks- og forsvarskomitéen. 
 
Det er etter invitasjon fra Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja at president Stubb kommer på statsbesøk til Norge 15.–17. oktober. Under statsbesøk er det tradisjon for å legge inn en visitt på Stortinget. 
 
Sist oppdatert: 09.10.2024 14:58
: