Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Kommunal- og forvaltningskomiteen.

Kommunal- og forvaltningskomiteen. Foto: Stortinget.

Kommunal- og forvaltningskomiteen på komitéreise til Trøndelag 24.–25. april

Komiteen hadde et variert program, med besøk i Trondheim, på Stiklestad i Verdal, i Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Komiteen har hatt møter med kommuner, fylkeskommunen, statsforvalteren og regionråd, vært på befaring til Nidarvoll, fikk orientering om 1000-årsjubileet på Stiklestad og besøkte Innocamp Steinkjer og Falstadsenteret.
 
Temaene var blant annet bærekraft, klimavennlige bygg og byutvikling, byvekstavtale, områdesatsinger, innovasjon i offentlig sektor, Smartby og universitetskommunesamarbeid, regionvekstavtale for Innherred og distriktssatsinger, kommuneøkonomi, demografiske utfordringer, bolystarbeid, gamingstrategien i Levanger og forsvarskommunen Stjørdal der HV-12 fortalte om sin rolle og oppgaver i sikkerhetspolitisk perspektiv.
 
– Dette har vært en nyttig reise for komiteen. Det er viktig for oss som politikere i kommunal- og forvaltningskomiteen å lære mer om hva kommunene og fylkeskommunen i Trøndelag har lykkes med og hvilke utfordringer de har, sier leder av kommunal- og forvaltningskomiteen, Lene Vågslid (A).
Sist oppdatert: 27.04.2023 14:57
: