Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endrer regelverk og praksis knyttet til byggeprosjekter

KPMG har gjennomført en evaluering av Stortingets byggeprosjekt, som var ferdig i 2019. Alle anbefalinger fra evalueringen blir fulgt opp.

Evalueringen var et tiltak Stortinget i 2017 vedtok å gjennomføre i etterkant av byggeprosjektet. Hensikten har vært å lære og gjøre Stortinget bedre rustet til å sikre at store, komplekse byggeprosjekter i fremtiden blir gjennomført på en måte som er i samsvar med de beste rammeverkene i staten og i byggebransjen for øvrig. På forslag fra Stortingets presidentskap har Stortinget nå vedtatt endringer i Reglement for Stortingets bygge- og leiesaker som innebærer økt bruk av Statsbygg.
 
Innstillingen ble debattert i Stortinget 4. desember 2020 og enstemmig vedtatt 7. desember. Det markerer også avslutningen av byggeprosjektet, som innebar total ombygging av kontorbygget i Prinsens gate 26 og bygging av nytt post- og varemottak med egen innkjøringstunnel. 
 
Sluttkostnaden for prosjektet er beregnet til 2,086 mrd. kroner. I dette er ikke fratrukket beløp på 55 millioner kroner som Stortinget mottok fra Multiconsult ASA (prosjekterende) som følge av et forlik 20. juni 2019. Den siste vedtatte kostnadsrammen fra våren 2018 var på 2,321 mrd. kroner.
Sist oppdatert: 08.12.2020 17:02
: