Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Første visepresident Marit Nybakk og stortingspresident Olemic Thommessen på balkongen 17. mai 2014. Foto: Stortinget.

Stortinget 17. mai

17. mai er en festdag på Stortinget. Klokken ni legger stortingspresidenten ned blomster ved statuen av Christian Frederik på Eidsvolls plass og fra klokken ti hilser stortingspresidenten barnetoget fra balkongen.

Statuen av Christian Frederik ble avduket av H. M. Dronning Margrethe av Danmark 18. mai i fjor. I tillegg til blomsternedleggelse og tale av stortingspresidenten ved statuen blir det sang ved Kvindelige Studenters sangforening. De nordiske lands ambassadører vil være til stede. Ellers er seansen åpen for alle, og varer i cirka 15 minutter.

Stortingspresidenten hilser barnetoget fra balkongen 17. mai 2014. Foto: Stortinget.

Tradisjonen tro hilser stortingspresidenten barnetoget fra balkongen i år også. Balkongen hvor stortingspresidenten hilser barnetoget 17. mai er montert under de tre store vinduene langs fasaden mot Karl Johans gate. Den er et nyere element på fasaden og var frem til 1991 en provisorisk anordning som ble hengt opp hvert år.

Sist oppdatert: 13.05.2015 13:32
: