Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Studentutveksling – viktig for forholdet mellom Norge og Sør-Afrika

Et møte med norske studenter og det akademiske miljøet på Universitetet i Cape Town var på stortingspresidentens program, dag to i Sør-Afrika.

Lars Borge Blomquist, Ansa-leder for Sør-Afrika, var godt fornøyd med å få stortingspresident Olemic Thommessen på offisielt besøk. Foto: Hetty Zantman.

Det er cirka 50 norske studenter på universitet i Cape Town og Stellenbosch, og ti av dem hadde oppdraget med å vise stortingspresidenten rundt på campus. I tillegg var det tid til en diskusjon med studentene over en kaffekopp i en av bakgårdene på universitetet.

– Studentutveksling er en viktig del av folk-til-folk-samarbeidet, som er karakteristisk for vårt forhold til Sør-Afrika. Det er viktig å lære av hverandre, og her spiller studentene en viktig rolle. Jeg håper de norske studentene tar med seg sine erfaringer hjem og deler dem med andre, og at de samtidig deler de norske erfaringene med sine sørafrikanske venner, sier Thommessen.

I et åpent møte med studenter og ansatte ved universitetet holdt Olemic Thommessen en tale som startet en diskusjon om hvordan klare å holde Grunnloven relevant, hva den kan inneholde, hvordan involvere alle grupper i samfunnet i demokratiet – og parlamentets rolle når et land har flertallsregjering, slik situasjonen er i Sør-Afrika.

– I Norge skal Stortinget behandle grunnlovsforslag om innlemming av menneskerettigheter i Grunnloven. Sør-Afrika har menneskerettigheter i sin 18 år gamle grunnlov, og kan dele erfaringer med oss på dette området, sier Olemic Thommessen.

Ti norske studenter viste stortingspresidenten rundt på campus på Cape Town University.

Ti norske studenter viste stortingspresidenten rundt på campus på Cape Town University.
F.v.: Lisa Marie Krøvd, The Sitck, Mari Erdal, Vidar Omland, Anna Garcia, Olemic Thommessen, Lars Borge Blomquist, Sirwa Sharifi, Emilie Engen, Julie Vassaas. Foto: Hetty Zantman.

Sist oppdatert: 26.02.2014 16:26
: