Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentantenes helsetilbud

Det finnes ingen særordninger for stortingsrepresentanter, de må stå på venteliste for sykehusbehandling som alle andre.

© Jens Sølvberg / Samfoto.

I media er det skapt usikkerhet om hvordan helsetilbudet til representantene på Stortinget fungerer.

Dersom en stortingsrepresentant har behov for helsehjelp, kan vedkommende enten gå til fastlegen eller bruke bedriftshelsetjenesten på Stortinget. Slik har det vært siden fastlegeordningen ble innført i 2001.


Dersom de trenger henvisning til planlagt utredning og behandling, kan de velge hvilket sykehus de ønsker behandling ved gjennom Fritt sykehusvalg. Her må de stå på venteliste for behandling, på samme måte som alle andre.

Avtale opphørte i 1992

I 1992 opphørte bedriftslegeordningen for stortingsrepresentanter. Fra 1959 og fram til da kunne representantene benytte Rikshospitalet dersom det de hadde behov for helsehjelp. I dag har ikke stortingsrepresentanter noen særordninger ved Rikshospitalet.
 

Fra samme år omfattet bedriftshelsetjenesten på Stortinget både ansatte og representanter. Ikke minst for representanter som har sin fastlege langt unna, er bedrifthelsetjenesten et viktig tilbud.


Kobles til bydel ved akutt sykdom

Skulle en av representantene som bor i Oslo bli akutt syk, vil vedkommende bli henvist til det sykehuset som har ansvaret for pasienter i den bydelen representanten bor. Dersom representanten ikke kommer fra Oslo, vil han eller hun bli koblet til en bydel og dermed også sykehus. Slik fungerer det også for andre dersom de skulle bli akutt syke når de er i Oslo.

Sist oppdatert: 19.11.2013 13:35
: