Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordisk-baltisk fordømmelse av volden i Kiev

Under Nordisk råds utvalgsmøter i København ble situasjonen i Ukraina diskutert, i tillegg til bl.a. skattesaken til de norske pensjonistene i Sverige og muligheten for et utvidet nordisk helsesamarbeid

Knut Storberget (A) er talsperson i skattesaken

Nordisk råds president, den svenske sosialdemokraten Karin Åström, og Baltisk forsamlings president Laine Randjarv sto sammen i spissen for en felles fordømmelse av voldsbruken i Ukrainas hovedstad  Kiev de siste dagene:

«Vi vill sätta fortsatt press mot de demokratiska principerna för de ukrainska medborgarna, inklusive deras rätt att samlas och tala fritt, liksom användningen av våld går emot de demokratiska principerna och rättsstatsprincipen och det civila samhället samt de principer som alla deltagare kom överens om på Östliga partnerskapets toppmöte i Vilnius i november 2013.»


Nordisk råd har jevnlige møter med sine baltiske kolleger i Baltisk forsamling. Presidiet i Baltisk forsamling var Nordisk råds gjester under møtene i København.

– Rydd opp i skattesaken!

Nordisk råds medborgerutvalg behandlet saken om de norske pensjonistene som kreves for skatt av svenske myndigheter.

 
–Det er avgjørende at rette nasjonale skattemyndigheter skaper nødvendig avklaring om saken, deriblant hva slags informasjon som er gitt skatteyterne. Det er dessuten nå maktpåliggende at det vurderes å rette opp skattekrav for de som er urettmessig rammet. Slik saken står i dag lider mange under den feilaktige skattleggingen. Alle er tjent med at det ryddes opp i saken en gang for alle, sier Knut Storberget (Ap) fra Norge, som er utvalgets talsperson.

Økt nordisk samarbeid om helse?

Nordisk råds velferdsutvalg fikk siste oppdatering om rapporten den tidligere svenske minister Bo Könberg er i ferd med å sluttføre.  Det dreier som en rapport som ser på hvordan de nordiske landene kan øke samarbeidet på helseområdet. Felles forskning, felles innkjøp av medisin og utstyr, felles kunnskapssentre og spesialistutdannelser er av mulighetene det blir sett nærmere på.

 
Könberg skal levere sin rapport til de nordiske helseministrene 11. – 12. juni på Island. Rapporten skal komme med 10 til 13 konkrete forslag til samarbeidsområder, på samme måte som Thorvald Stoltenbergs rapport om styrking av det nordiske samarbeidet om utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Sist oppdatert: 24.01.2014 16:53
: