Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

De forente arabiske emiraters utenriksminister på Stortinget

Energispørsmål sto på dagsordenen da stortingspresident Olemic Thommessen tok imot utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan torsdag 19. juni.

Mange norske bedrifter er representert i gulfstaten, som er en betydelig produsent av olje og gass. Oljeproduserende lands særlige ansvar for å ta initiativ som kan øke bruken av fornybar energi, ble særlig diskutert under møtet.

– Det er positivt at utenriksministeren var opptatt av å øke andel fornybar energi, både i eget land og i verden for øvrig. Dette spørsmålet kjenner vi godt fra den hjemlige debatten, og oljeproduserende lands ansvar for å bidra til mer miljøvennlig energiproduksjon i fremtiden er et viktig poeng, sa Thommessen etter møtet.

Mulighetene for ytterligere besøksutvekling på politisk nivå mellom Norge og De forente arabiske emirater ble også diskutert. Leder av energi- og miljøkomiteen, Ola Elvestuen, deltok i møtet.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Sist oppdatert: 19.06.2014 15:39
: