Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter møtte europaparlamentarikere

Det årlige møtet mellom stortingsrepresentanter og Europarlamentets delegasjon for forbindelser med Norge fant sted i Brussel 25.26. februar. 

Ine M. Eriksen Søreide i møtet. Foto: Europaparlamentet.

Delegasjonen fra Stortinget ble ledet av Ine M. Eriksen Søreide. Disse møtene gir mulighet for å drøfte ulike saker av felles interesse for Norge og EU.

På dagsordenen for årets møte sto blant annet handelsrelasjoner og Norges endring av tollsatsene på visse ost- og kjøttprodukter. Saken skapte temperatur i møtet, ettersom det er ulike holdninger til «ostetollen» både blant de ulike partiene på Stortinget og blant EU-parlamentarikerne.

Parlamentarikerne fikk en orientering om en nylig framlagt rapport om alternative tilknytningsforhold mellom EU og de såkalte mikrostatene (Andorra, Monaco og San Marino). Stortingsrepresentantene drøftet også spørsmål om bl.a. EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk, EUs nye finanstilsyn og EUs fiskeripolitikk med sine europeiske kolleger.

Under oppholdet i Brussel benyttet stortingsrepresentantene også anledningen til å besøke den norske EU-delegasjonen og NATO-delegasjonen. På EU-delegasjonen fikk de en orientering av briten og «EU-innsideren» Peter Ludlow.

På NATO-delegasjonen møtte de USAs ambassadør til NATO, Ivo Daalder, og Storbritannias ambassadør til NATO, Mariot Leslie. Møtet dreide seg om aktuelle NATO-spørsmål med hovedvekt på budsjettkutt i NATO som følge av reduserte forsvarsbudsjett i mange medlemsland.

Pressemelding fra møtet.

Sist oppdatert: 04.03.2013 14:20
: