Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Presidentfløyen tildekket på grunn av rehabilitering

I sommer rehabiliterer Stortinget presidentfløyen. Årsaken er omfattende råteskader og problemer med varmetap.

Presidentfløy med innkledning.

Stillasene har allerede vært på plass en stund, og etter siste stortingsmøte i sesjonen, 21. juni, starter rehabiliteringen som er planlagt å være ferdig i slutten av september.

– Rehabiliteringen er helt nødvendig blant annet for å unngå at råteskader i denne delen av bygningen utvikler seg, sier Stortingets direktør Ida Børresen. 

– Fordi Stortinget er en vernet bygning, skjer arbeidet som nå skal gjøres i tett dialog med antikvariske myndigheter, legger Børresen til.  

Innkledning med trykk

Mens arbeidet pågår vil presidentfløyen være omkranset av stillaser og tildekket med en fasadeinnkledning. Innkledningen vil være påført trykk av stortingsbygningen, slik at bygningens verdighet og bybildet ellers bevares best mulig.

Rehabiliteringen er vedtatt av presidentskapet

Prosjektet skal løse flere problemer med presidentfløyen. I tillegg til omfattende råteskader, som altså må utbedres, har fløyen også vært plaget med stort varmetap. Prosjektet skal derfor utbedre dette ved å fornye ventilasjonsanlegg og varmekilder. I tillegg benytter Stortinget anledningen til å rense fasaden og rehabilitere vinduene i denne delen av bygningen. Rehabiliteringen er beregnet til å koste ca. 22 millioner kroner.

– Når det nye Stortinget trer sammen etter valget gleder vi oss til å vise frem en nyoppusset presidentfløy, sier Børresen.

Sist oppdatert: 21.06.2013 09:10
: