Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Alltingspresidenten besøkte Stortinget

Den islandske alltingspresidenten Ásta R. Jóhannesdóttir besøkte Stortinget 18. mai. – Vi hadde en interessant samtale om fellessaker som angår Island og Norge, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Den islandske alltingspresidenten Ásta R. Jóhannesdóttir tas imot av stortingspresident Dag Terje Andersen.

Besøket på Stortinget inngikk i  alltingspresidentens offisielle besøk i Norge.  

– Vi snakket blant annet om begge lands interesse for nordområdene, bærekraftig forvaltning av fiskeriressursene og språk og kultur i Norden. Hun informerte oss om den økonomiske situasjonen på Island, nei-resultatet i folkeavstemningen om Icesave-avtalen og et eventuelt islandsk medlemskap i EU, sier stortingspresidenten.

På alltingspresidentens program under Norgesbesøket står også politiske møter med utenriksminister Jonas Gahr Støre og Stortingets delegasjon til Nordisk Råd samt audiens hos HM Kong Harald.

Ásta R. Jóhannesdóttir var også Stortingets gjest under årets 17. maifeiring.

–  Jeg er meget glad for besøket til Norge, hvor jeg og min delegasjon har hatt innholdsrike møter de siste dagene. Det var spesielt en ære å bli invitert på selveste nasjonaldagen og å kunne overvære festlighetene i Oslo på 17. mai. Vi i Alltinget og Island er svært takknemlige for at vi har blitt så godt mottatt, og setter stor pris på det spesielle vennskapet og det historiske forholdet mellom Island og Norge, sier hun.


Ásta R. Jóhannesdóttir og Dag Terje Andersen utenfor stortingsbygningen 17. mai.

Ásta R. Jóhannesdóttir og Dag Terje Andersen utenfor stortingsbygningen 17. mai.

Sist oppdatert: 19.05.2011 10:42
: