Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Forordning om styrket sikkerhet av ID-kort og oppholdsdokumenter

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om styrket sikkerhet av ID-kort og oppholdsdokumenter.

Europakommisjonen la 23. juli fram forslag til en forordning om styrking av sikkerheten ved identitetskort for unionsborgere og ved oppholdsdokumenter utstedt til unionsborgere og deres familiemedlemmer som utøver sin rett til fri bevegelighet. Kommisjonen viser i forslaget til at gjeldende forordning ble vedtatt i 2019, men at en dom tidligere i år slo fast at denne forordningen skulle vært vedtatt etter en annen artikkel i Traktaten om Den europeiske unions virkemåte. Dette er en artikkel som krever enstemmighet i Rådet. Forslaget som nå framsettes, skal dermed sikre at en forordning kan vedtas på korrekt rettsgrunnlag. Forslaget er med noen mindre tilpasninger identisk med forslaget som ble vedtatt i 2019.

Forslaget er nå til behandling i Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Justis- og beredskapsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 24.09.2024 13:09

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: