Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Godkjenning av sykepleierutdanning fra Romania

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om godkjenning av yrkeskvalifikasjoner for sykepleiere utdannet i Romania.

Europakommisjonen la 1. september fram forslag til et direktiv som endrer yrkeskvalifikasjonsdirektivet hva gjelder godkjenning av yrkeskvalifikasjoner for sykepleiere utdannet i Romania. Da Romania ble medlem av EU, oppfylte ikke EUs minstekrav til utdanning av sykepleiere, jordmødre og legeassistenter. På grunn av dette har landet innført et etterutdanningsprogram som er utformet i samråd med Kommisjonen. Med bakgrunn i en vurdering av effekten av dette programmet, foreslår nå Kommisjonen at å lette godkjenningsprosessen for sykepleiere som har gjennomgått dette programmet.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Kunnskapsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 02.10.2023 15:07

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: