Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Supplerende beskyttelsessertifikat for legemidler

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om å endre reglene for det supplerende beskyttelsessertifikat for legemidler.

Europakommisjonen la 28. mai fram forslag til en forordning som vil endre gjeldende regler for det supplerende beskyttelsessertifikat for legemidler. Kommisjonen skriver i sin pressemelding  at dette er en målrettet endring i opphavsrettsreglene for å bidra til at europeiske farmasøytiske selskaper skal kunne hevde seg i den globale konkurransen. Supplerende beskyttelsessertifikater (SBS) utvider i utgangspunktet patentbeskyttelsen for medisinske produkter som har gjennomgått tester og kliniske forsøk for å få markedsgodkjennelse. Kommisjonen foreslår at selskaper basert i EU kan produsere generiske eller biotilsvarende versjoner av en SBS-beskyttet medisin gjennom varighetsperioden for sertifikatet dersom dette gjøres for eksport til et marked utenfor EU der beskyttelsen har gått ut eller aldri eksistert.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Justis- og beredskapsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 04.06.2018 15:48

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: