Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vekt- og dimensjonsbestemmelser for vogntog

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til et direktiv om vekt- og dimensjonsbestemmelser for vogntog. Gjeldende direktiv på området er tatt inn i EØS-avtalen.

Europakommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å stimulere til utvikling av sikrere og mer miljøvennlige lastebiler. Bl.a. åpner forslaget for mer aerodynamisk design av lastebilene. Dette kan bidra til en reduksjon av utslippene fra lastebilene, lavere kostnader og fører også til bedre sikt for sjåføren i trafikken. Samtidig mener Kommisjonen forslaget åpner for mer effektive vektkontroller og at det vil fremme intermodalitet i transportsystemet ved å muligheten for å flytte 45-fots containere mellom ulike transportmidler. Retningslinjer for godkjenning av lange vogntog mellom naboland i EU er også tatt inn i direktivet.

Forslaget, og debatten omkring det, er nærmere omtalt i Stortingsbibliotekets EU/EØS-nytt 16. april.

Forslaget vil bli behandlet av Europaparlamentet og Rådet i den ordinære lovgivningsprosedyren. Det er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 10:06

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: