Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 9. mars 2023

Ukeprogram for uke 13.–18. mars 2023

Beslutning:
Godkjennes.
 

Langtidsprogram (nr. 17)

Beslutning:
Godkjennes.
 

Prop 4 L (2022-2023) – søknad om utsettelse

Beslutning:
Søknaden innvilges.
 

Sikkerhetsmessig vurdering av apper/TikTok på mobile enheter (2023/1113)

Beslutning:
Henvendelsen fra Venstre besvares med følgende brev:
 
«Vedrørende oppfordring om å slette Tiktok på mobile enheter 
Presidentskapet viser til henvendelse fra Venstre datert 2. mars 2023 med oppfordring om at presidentskapet anmoder alle representanter og ansatte om ikke å ha appen TikTok på sine jobbtelefoner. 
 
Presidentskapet er svært opptatt av god sikkerhet knyttet til Stortingets IT-systemer og mobile enheter, og har bedt administrasjonen om å gi fortsatt arbeid med dette høy prioritet. 
Presidentskapet viser til at justisministeren har bedt Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) om å gjøre en vurdering av om det bør innføres tiltak eller gis oppdaterte råd eller retningslinjer i Norge knyttet til TikTok, Telegram og andre særskilte apper eller eierselskaper av disse. Justisministeren har gitt NSM frist til 15. mars med å svare på forespørselen. 
 
Presidentskapet mener det er hensiktsmessig med en felles tilnærming til hvilke retningslinjer og anbefalinger som skal gis om bruk av private apper på offentlige tjenestetelefoner, og vil avvente NSMs vurdering. Presidentskapet vil komme tilbake med en nærmere vurdering av Venstres anmodning når denne vurderingen foreligger.»
 

Brev til presidentskapet om invitasjon til sametingspresidenten 

Beslutning:
Brevet besvares i henhold til presidentskapets drøftelser:
 
«Vi viser til brev fra MDG til Stortingets presidentskap datert 3. mars 2023, med anmodning om at Sametingets president Silje Karine Muoatka inviteres til Stortinget for å legge frem Sametingets perspektiv på Fosen-saken. 
 
Etter Grunnloven er det bare stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer som har rett til å tale under Stortingets forhandlinger. Men Stortingets presidentskap er opptatt av at Sametinget får gitt uttrykk for sitt syn i saker som gjelder samiske interesser. En viktig anledning til dette vil være ved overleveringen av Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport 1. juni 2023. Presidentskapet har allerede vært i dialog med Sametinget om overleveringen, og har invitert Sametinget til å gi innspill til hvordan rapporten bør følges opp. Presidentskapet vil også ta initiativ til at Sametinget og de andre berørte gruppene som omfattes av kommisjonens mandat, får komme til orde i forbindelse med overleveringen, som vil skje i lagtingssalen.» 
Sist oppdatert: 20.03.2023 15:39
: