Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Referat fra møte i brukerrådet 29. februar 2024

Til stede

Representanter: Heidi Greni, Tellef Inge Mørland, Mona Fagerås, Kjell Ingolf Ropstad, Alfred Bjørlo, Hege Bae Nyholt, Margret Hagerup og Tor André Johnsen

Administrasjonen: Kyrre Grimstad, Erik Guldhav, Njål Høstmeling, Terje Olsen, Pål Munck, Åse Garten Galtrud, Ebbe Aarvåg, Solveig Rødland, Pernille Hübert, Sissel Kværnes

Fraværende: Liv Kari Eskeland, Helge Njåstad og Irene Ojala

1 Godkjenning av referat

Referat fra møte 18. januar 2024 ble godkjent uten merknader.

2 Kapasiteten knyttet til enkelte treningsapparater

Administrasjonen informerte om at en ekstra tredemølle er bestilt og at det er satt i gang enkelte mindre utbedringer av apparater. Det arbeides videre med å reetablere trimutvalget slik at det blir et opplegg for rutiner samt oppfølging av drift og vedlikehold av trimfasilitetene.

Brukerrådet er positive til at ny tredemølle allerede er bestilt, og tar ellers saken til orientering.

3 Bestilling av seter på fly

SAS innførte i 2023 gebyrer ved setebestilling, og hovedregelen etter dette er at adgangen til å forhåndsreservere seter på reiser med SAS bortfaller. Det er besluttet at det kan gjøres unntak ved helsemessig eller annen særskilt begrunnelse. Administrasjonen viste til at det har vært liten pågang hos Reisekontoret for setereservasjoner etter unntaksbestemmelsen og at vurderingen i de enkelte henvendelsene har vært uproblematisk.

Administrasjonen vil følge opp innspillet fra brukerrådet om å informere representantene om retningslinjene for bestilling av seter på SAS sine fly.

4 Informasjon om status for digital medietilgang

Administrasjonen redegjorde for arbeidet med mulige bedriftsavtaler for representantene til flere digitale aviser, et arbeid som ledd i oppfølgingen av representantordningsutvalgets rapport fra 2023. Det er arbeidet med en løsning som kan gi representantene tilgang til en rekke aviser. Tilgangen vil være personlig og kan ikke deles med andre. Løsningen vil innebære et tillegg til dagens ordninger. Det foreslås ingen endringer i dagens ordning for papiraviser.

For flere representanter vil konsekvensen etter en eventuell innføring være at de ikke lenger skal tegne egne abonnementer og kreve utleggsrefusjon for avisene avtalene gjelder. Dette vil også være en forenkling for administrasjonen. Ordningen vil imidlertid ikke dekke alle digitale aviser, og representanter vil fortsatt kunne få refundert dette i tråd med ordningen for utgiftsrefusjon til digitale abonnementer og bredbånd.

Ordningen er ikke besluttet innført, men det arbeides med å få den på plass fra høsten 2024. Brukerrådet kom med innspill til ordningen, og tar saken ellers til orientering.

5 Informasjon om utbedring ifm. pendlerbolig

Administrasjonen redegjorde for enkelte utbedringer ved innkjøring og inngangsparti for pendlerboliger på en konkret adresse.

Brukerrådet tar saken til orientering.

6 Informasjon om status for organisasjonsgjennomgangen i administrasjonen

Høsten 2023 ble det igangsatt en helhetlig gjennomgang av hvordan Stortingets administrasjon bør være organisert. Et eksternt konsulentselskap har bistått i utredningen i første fase og i denne fasen ble også medlemmer i brukerrådet intervjuet. Ulike modeller av organisasjonskartet er drøftet i ulike fora, og arbeidstakerorganisasjonene har vært involvert i prosessen. Målet er å fatte en beslutning om eventuelle organisatoriske endringer før påsken 2024. Eventuelle endringer vil ikke påvirke stortingsrepresentantene direkte. Et av målene med gjennomgangen er å finne en organisering som legger til rette for mer effektivt arbeid med understøttelse av den parlamentariske saksbehandlingen.

Brukerrådet tar saken til orientering.

7 Kort om omleggingen av informasjon på Løveporten

Administrasjonen orienterte om arbeidet med å bedre informasjonen om de økonomiske ordningene til representantene, et arbeid som startet etter representantordningsutvalgets rapport i 2023. Det er nå utarbeidet ny struktur for innholdet på under menypunktet Ditt verv på intranettet Løveporten om dette og alle sidene er bygget opp i samme mal. Omleggingen av informasjonen er også brukertestet av enkelte representanter.

De nye sidene lanseres 1. mars. Sidene vil bli jevnlig oppdatert og revidert, og administrasjonen vil oppfordre representantene til å komme med tilbakemeldinger om forbedringer.

Brukerrådet tar saken til orientering.

8 Kort om endringer i adgangsreglement

Administrasjonen orienterte om endringer i adgangsreglementet fra 15. februar 2024. I endret reglement er det blant annet tydeliggjort at man som besøksmottaker har et ansvar for å sørge for at besøkende ikke blir overlatt til seg selv i bygningsmassen, og det er presisert at besøk ikke skal forhindre eller forstyrre Stortingets ordinære virksomhet. Det er informert nærmere om endringene på Løveporten og det er utarbeidet et e-læringskurs som ligger på Kunnskapstorget.

Administrasjonen vil følge opp innspillet fra brukerrådet om å finne en praktisk løsning når det gjelder overføringen av ansvaret i situasjoner der besøkende samme dag besøker flere ulike personer rett i etterkant av hverandre.

9 Kort orientering om kildesortering og reduksjon av matsvinn

Administrasjonen orienterte kort om de nye tiltakene for reduksjon av matsvinn som gjelder salg av overskuddsmat, jf. informasjon om dette på Løveporten. Arbeidet med å øke andelen økologisk mat ble også kort nevnt.

Medlemmene i brukerrådet vil informere sine partigrupper om saken.

10 Eventuelt

Det ble besluttet at referatene fra møtene i brukerrådet skal publiseres på stortinget.no.

To spørsmål knyttet til reiser ble spilt inn til punktet eventuelt, disse settes opp på dagsorden til neste møte.

Sist oppdatert: 02.04.2024 15:43
: