Kjell Ingolf Ropstad (KrF): Ifølge Trønder-Avisa inviterte Mære barneskole i Trøndelag elevene til "Skifte kjønn-dag" 10. desember.
Hva mener kunnskapsministeren om slike opplegg, gitt at det er bred enighet om at kjønnsdysfori kan oppstå pga. sosial smitte, at helsemyndighetene mener kjønnskorrigerende behandling er uforsvarlig overfor barn og heller anbefaler samtaleterapi, og at de fleste barn med kjønnsdysfori vil akseptere kjønnet sitt etter puberteten hvis de blir akseptert i sitt kjønnsnormbrudd?
Begrunnelse
Ifølge Trønder-Avisa inviterte Mære barneskole i Trøndelag elevene til "Skifte kjønn-dag" 10. desember. Elevene ble bedt om å kle seg ut med klær fra det motsatte kjønn.
Foreldre på Mære i Trøndelag reagerer kraftig på skolens arrangement:
"Som pappa kjenner jeg på følelsen av at jeg bør skåne ungene mine for dette, per i dag. Jeg får en sterk følelse av at budskapet for denne dagen fremmer et tema med en politisk ideologi, og et budskap som presses på barna, noe jeg og flere foreldre synes ikke hører hjemme i skolen. Spesielt ikke på barnetrinnet", sier en far til Trønder-Avisa.
"Kom som noen annet enn det du er", er budskapet. KrF mener at det er svært viktig å drive holdningsskapende arbeid på skolene for å motvirke diskriminering og fremme inkludering. Derfor mener vi budskapet heller burde være "Kom som du er", med romslige rammer for kjønnsrollene og hva en jente og gutt kan være, i stedet for innsnevrede kjønnsroller og at barn utfordres til å tenke over om de egentlig burde vært det andre kjønnet.