Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 6 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sette et delmål for ny solenergi på 8 TWh innen 2030.

  • Forslag nr. 7 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen i løpet av 2024 endre forskrift om utslippskrav til kjøretøy ved offentlig anskaffelse til veitransport, slik at denne også regulerer innkjøp av transport og kan stille krav til at det skal bestilles utslippsfri frakt (elektrisitet, hydrogen eller biogass) der tre eller flere aktører kan tilby dette.

  • Forslag nr. 8 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag om innføring av momsfritak for elektriske fritidsbåter.

  • Forslag nr. 9 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen før statsbudsjettet for 2024 legges fram, komme tilbake til Stortinget med forslag om en egen bomklasse for elvarebiler, som sikrer fritak for bompenger for elvarebiler.

  • Forslag nr. 10 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2024 komme med forslag til ytterligere virkemidler som øker insentivene til bruk av elbil i bildeling, for eksempel å fjerne moms eller innføre momskompensasjon for korttidsleie av elbil.

Gå til voteringsoversikten
: