Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 19 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å følge opp, måle og regelmessig rapportere om resultater innen energieffektivisering og energifleksibilitet i alle sektorer, ikke bare bygg.

  • Forslag nr. 20 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å etablere en klar rolledeling mot andre virkemiddelaktører. Resultater og anbefaling om justering skal inngå som grunnlag for regelmessige redegjørelser for Stortinget.

  • Forslag nr. 21 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å fremme lovforslag om krav til energikartlegging i store virksomheter (med energibruk over 5 GWh).

  • Forslag nr. 22 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen stille strengere krav til både energieffektivisering og varmeutnyttelse i industrien.

  • Forslag nr. 23 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede hva som er nåværende potensialer for energieffektivisering i industrien, og hvilke konkrete barrierer som er til hinder for å utløse potensialene.

  • Forslag nr. 24 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om legge fram forslag til endringer i energiloven med krav til utredning av lønnsomheten ved å utnytte overskuddsvarme i ny industrivirksomhet og datasenter for Stortinget.

  • Forslag nr. 25 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å vurdere å innføre krav om at nye industrietableringer som avgir overskuddsvarme over en gitt energimengde, må gjenvinne denne.

  • Forslag nr. 26 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen vurdere om det kan knyttes strengere krav til energiutnyttelse og -gjenvinning i utslippskonsesjoner.

  • Forslag nr. 27 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen innføre et nasjonalt energieffektiviseringsløft for boliger, flerbolighus og yrkesbygg med en tiltaksperiode på 7 år (til 2030).

  • Forslag nr. 28 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om raskt å innføre energistandarder for bygningskomponenter. Standardene må tilpasses ulike bygningstyper,og samordnes med energimerkeordninger og økonomiske støtte- og finansieringsordninger samt taksonomien for bærekraftig finans.

  • Forslag nr. 29 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen innføre tydelige og etterprøvbare krav til energistandard i yrkesbygg, som blant annet inkluderer minimumskrav til komponenter og bygningsmessige løsninger ved trinnvis rehabilitering.

  • Forslag nr. 30 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen innføre krav om energirevisjon av alle yrkesbygg med høyt energiforbruk eller som har energimerke E eller lavere.

  • Forslag nr. 34 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å revidere Energimerkeordningen for bygg slik at den kan fungere som et sterkt og målrettet virkemiddel for energieffektivisering av bygg.

  • Forslag nr. 35 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen gjeninnføre og utvide støtteordningene til energieffektivisering som Enova hadde for næringsbygg og boligbygg. Ordningene må omfatte tilskudd til modne og velprøvde energitiltak etter nærmere definerte kriterier.

  • Forslag nr. 36 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen vurdere tidsavgrenset investeringsstøtte eller lån hvor deler av lånet ettergis som tilskudd ved gjennomført enkelttiltak med høy energistandard i eneboliger og flerbolighus.

  • Forslag nr. 37 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å skjerpe energikravene for nybygg i byggteknisk forskrift.

Gå til voteringsoversikten
: