Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 5 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede krav om solcelleanlegg på offentlige bygg.

  • Forslag nr. 6 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget fastsetter et mål om å ha installert solkraft tilsvarende produksjon av 10 TWh innen 2030 og ber regjeringen komme til Stortinget med en plan for å nå dette målet senest i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2023. Planen må gi et rammeverk for bakkemonterte solkraftverk og vise hvordan utbygging kan skje med få inngrep og lavt konfliktnivå.

  • Forslag nr. 7 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utvide tilskuddsordninger for solenergianlegg gjennom Enova til landbruk og mindre bedrifter.

  • Forslag nr. 8 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen komme tilbake med en sak om hvordan kommunene gjennom plan- og bygningsloven kan pålegge lokale energiløsninger som solenergi og bergvarme i reguleringsplaner.

  • Forslag nr. 9 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sørge for at støtteandelen til bergvarmepumper reflekterer at dette er en svært energieffektiv teknologi og en stabil varmekilde som bidrar mest i energisystemet når behovet er størst.

  • Forslag nr. 10 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen skjerpe krav til energifleksibel oppvarming i byggteknisk forskrift og vurdere et krav om at energifleksible varmesystemer skal dekke minst 80 pst. av oppvarmingsbehovet for bygg over 500 m2.

  • Forslag nr. 11 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om i løpet av våren 2023 å utarbeide en nasjonal handlingsplan for energieffektivisering. Handlingsplanen skal ha et energisystemperspektiv og vise retning. I handlingsplanen skal det klargjøres hvordan energieffektivisering, lokal energiproduksjon, lokale varmekilder og forbrukerfleksibilitet kan bidra til en god forsyningssikkerhet for strøm.

  • Forslag nr. 12 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utarbeide en klar definisjon av energieffektive bygg i tråd med kravene i EUs taksonomi, slik at den norske bygg- og eiendomssektoren kan få tilgang på gunstig grønn finansiering.

  • Forslag nr. 13 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen om å endre byggteknisk forskrift slik at den gir insentiv til å anvende varmepumper og andre energieffektive løsninger til oppvarming og solenergi for egenproduksjon.

Gå til voteringsoversikten
: