Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 1 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen ta initiativ til utarbeidelse av en global antibiotikakonvensjon, eller et tilsvarende forpliktende juridisk instrument, for å sikre verdens befolkning tilgang til velfungerende antibiotika i fremtiden.

  • Forslag nr. 2 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen utrede en egen legemiddelklasse for antibiotika, som må ha krav til særlige bruksrestriksjoner og oppfølging.

  • Forslag nr. 3 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen gjennomføre opplysningskampanjer og læringsprogrammer for å øke kunnskapen om antibiotikaresistens i befolkningen.

  • Forslag nr. 4 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen sørge for at det utvikles retningslinjer for antibiotikabruk i kommunale øyeblikkelig-hjelp-døgnenheter.

  • Forslag nr. 5 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen innføre diagnosekoder for antibiotikaresepter for bedre overvåking av antibiotikaforskrivning.

  • Forslag nr. 6 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen opprette et forskningsprogram som støtter klinisk forskning på infeksjoner og antibiotikaforbruk, både i primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten.

  • Forslag nr. 7 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen foreslå tiltak som bidrar til at det utvikles og settes i produksjon penicillin-preparater for barn.

  • Forslag nr. 8 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen foreslå tiltak som bidrar til at det utvikles og settes i produksjon nye diagnostiske hurtigtester.

  • Forslag nr. 9 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen snarest sikre at HELFO innfører et system der pasienter som vurderer å benytte seg at utenlandske helsetjenestetilbydere utenom Norden, klart advares om risikoen for smitte med antibiotikaresistente bakterier.

  • Forslag nr. 10 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen sikre undervisning om faglig forsvarlig antibiotikabruk for norske studenter som tar helsefaglige utdanning i utlandet.

Gå til voteringsoversikten
: