Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Innstilling:

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall II.

    Merinntektsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2017 kan overskride bevilgningen under kap. 540 Direktoratet for forvaltning og IKT, post 27 Opplæringskontoret OK stat mot tilsvarende merinntekter under kap. 3540 post 2.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall III.

    Merinntektsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Helse- og omsorgsdepartementet i 2017 kan:

    overskride bevilgningen under

    mot tilsvarende merinntekter under

    kap. 720 post 60

    kap. 747 postene 1 og 21

    kap. 3720 post 6

    kap. 3747 postene 2 og 4

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall IV.

    Fullmakt til å overskride

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan overskride bevilgningen under kap. 900 Nærings- og fiskeridepartementet, post 71 Miljøtiltak Raufoss, for miljøtiltak innenfor gitt garantiramme på 130 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall V.

    Merinntektsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan overskride bevilgningen under kap. 904 Brønnøysundregistrene, post 21 Spes-ielle driftsutgifter, mot tilsvarende merinntekter under kap. 3904 Brønnøysundregistrene, post 2 Refusjoner, oppdragsinntekter og andre inntekter.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall VI.

    Fullmakt til å overskride

    Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartementet i 2017 kan overskride bevilgningen under kap. 1840 CO2-håndtering, post 70 Gassnova SF med inntil 35 mill. kroner dersom det oppstår uventede kostnader forbundet med overgangen til en eventuell forprosjektfase.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall VII.

    Tilsagnsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Utenriksdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om:

    • 1. tilskudd ut over gitt bevilgning til FNs miljøprogram med 90 mill. kroner i 2017 som del av treårig avtale for perioden 2016–2018 på totalt 270 mill. kroner under kap. 166 Klima, miljø og fornybar energi, post 72 Klima og miljø.

    • 2. støtte ut over gitt bevilgning under kap. 166 Klima, miljø og fornybar energi, post 74 Fornybar energi, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overskrider 100 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall VIII.

    Tilsagnsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Kulturdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitt bevilgning under kap. 322 Bygg og offentlige rom, post 70 Nasjonale kulturbygg, til dekning av inntil en tredjedel av kostnadene for nytt scenekunsthus i Sentralbadet i Bergen, men slik at samlet ramme for statlig tilskudd til prosjektet ikke overstiger 230 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall IX.

    Tilsagnsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Kulturdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitt bevilgning under kap. 322 Bygg og offentlige rom, post 70 Nasjonale kulturbygg, til prosjektet om rehabilitering av tak og fasader ved Den Nationale Scene, innenfor en samlet ramme for statlig tilskudd til prosjektet på 101 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall X.

    Fullmakt til å pådra staten forpliktelser i investeringsprosjekter

    Stortinget samtykker i at Justis- og beredskapsdepartementet i 2017 kan pådra staten forpliktelser ut over budsjettåret for å anskaffe brukerutstyr til nytt fengsel i Agder, innenfor en kostnadsramme på 125 mill. kroner for avdelingen i Froland og 75 mill. kroner for avdelingen i Mandal.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XI.

    Fullmakt til å pådra staten forpliktelser for anskaffelse og drift av politihelikoptre

    Stortinget samtykker i at Justis- og beredskapsdepartementet i 2017 kan pådra staten forpliktelser ut over budsjettåret på kap. 440 Politidirektoratet – politi- og lensmannsetaten, post 1 Driftsutgifter for anskaffelse og drift av tre nye politihelikoptre, slik at samlet ramme for forpliktelsene i hele avtaleperioden i kontrakten ikke overstiger 450 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XII.

    Tilsagnsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    540

    Direktoratet for forvaltning og IKT

    25

    Medfinansieringsordning for lønnsomme IKT-prosjekter

    95,5 mill. kroner

    590

    Planlegging og byutvikling

    72

    Tilskudd til bolig-, by- og områdeutvikling

    11,9 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XIII.

    Fullmakt til å pådra staten forpliktelser i investeringsprosjekter

    Stortinget samtykker i at Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2017 kan pådra staten forpliktelser ut over budsjettåret for å:

    • 1. gjennomføre sikringstiltak i regjeringsbygg 6. Kostnadsrammen settes til 472 mill. kroner i prisnivå per februar 2017.

    • 2. etablere Norsk helsearkiv på Tynset. Kostnadsrammen settes til 205,7 mill. kroner i prisnivå per februar 2017. Kostnadsrammen er inklusiv tomt og kunstnerisk utsmykking.

    • 3. etablere nytt fengsel i Agder med avdelinger i Froland og Mandal. Kostnadsrammene for prosjektene settes til 1 260 mill. kroner for avdelingen i Froland og 800 mill. kroner for avdelingen i Mandal. Kostnadsrammene er inklusiv tomt og kunstnerisk utsmykking i prisnivå per juli 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XIV.

    Tilsagnsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Arbeids- og sosialdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    634

    Arbeidsmarkedstiltak

    76

    Tiltak for arbeidssøkere

    2 927,8 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XV.

    Bestillingsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Helse- og omsorgsdepartementet i 2017 kan foreta bestillinger ut over gitte -bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye bestillinger og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    710

    Folkehelseinstituttet

    21

    Spesielle driftsutgifter

    260 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XVI.

    Tilsagnsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Helse- og omsorgsdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    761

    Omsorgstjeneste

    63

    Investeringstilskudd

    10 784,5 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XVII.

    Tilsagnsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    2421

    Innovasjon Norge

    72

    Forsknings- og utviklingskontrakter

    400 mill. kroner

    76

    Miljøteknologi

    550 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XVIII.

    Fullmakt til å pådra forpliktelser ut over gitte bevilgninger for drifts- og vedlikeholdsarbeider

    Stortinget samtykker i at Samferdselsdepartementet i 2017 kan forplikte staten for fremtidige budsjettår ut over gitt bevilgning på kap. 1320 Statens vegvesen, post 23 Drift og vedlikehold av riksveger, trafikant- og kjøretøytilsyn og post 34 Kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift, slik at samlet ramme for gamle og nye forpliktelser ikke overstiger 7 000 mill. kroner, og slik at forpliktelsene som forfaller hvert år, ikke overstiger 2 700 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XIX.

    Fullmakt til å pådra staten forpliktelser ved utmelding fra Statens pensjonskasse for NSB AS og Mantena AS

    Stortinget samtykker i at Samferdselsdepartementet i 2017 kan forplikte staten for fremtidige budsjettår ut over gitt bevilgning på:

    • 1. kap. 1353 NSB AS (ny), post 70 Tilskudd til pensjonsforpliktelser (ny) til å gi:

      • a. støtte til å innfri reguleringsforpliktelser i NSB AS ved utmelding fra Statens pensjonskasse, avgrenset til det som ikke blir dekket av avsetninger i selskapets regnskap til pensjon og innenfor en ramme på 464 mill. kroner (prisnivå 2017).

      • b. støtte til overgangsordning for eldre arbeidstakere ved utmelding av NSB AS fra Statens pensjonskasse, innenfor en ramme på 950 mill. kroner (prisnivå 2017).

    • 2. kap. 1357 Togvedlikehold AS (ny), post 70 Tilskudd til pensjonsforpliktelser (ny) til å gi:

      • a. støtte til å innfri reguleringsforpliktelser i Mantena AS ved utmelding fra Statens pensjonskasse, avgrenset til det som ikke blir dekket av avsetninger i selskapets regnskap til pensjon og innenfor en ramme på 202 mill. kroner (prisnivå 2017).

      • b. støtte til overgangsordning for eldre arbeidstakere ved utmelding av Mantena AS fra Statens pensjonskasse, innenfor en ramme på 320 mill. kroner (prisnivå 2017).

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XX.

    Bestillingsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2017 kan foreta bestillinger av materiell o.l. ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye bestillinger og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    1420

    Miljødirektoratet

    37

    Skogplanting

    13,0 mill. kroner

    38

    Restaurering av myr

    9,5 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXI.

    Tilsagnsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2017 kan gi tilsagn om tilskudd ut over gitte -bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    1420

    Miljødirektoratet

    61

    Tilskudd til klimatiltak og klimatilpassing

    155,8 mill. kroner

    73

    Tilskudd til rovvilttiltak

    20,0 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXII.

    Fullmakt til å inngå forpliktelser i forbindelse med oppryddingstiltak

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2017 kan pådra forpliktelser for fremtidige år til å kjøpe inn materiell og til å gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger under kap. 1420 Miljødirektoratet, postene 39, 69 og 79 Oppryddingstiltak, men slik at samlet ramme for nye forpliktelser og gammelt ansvar ikke overstiger 59 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXIII.

    Bestillingsfullmakter

    Stortinget samtykker i at Forsvarsdepartementet i 2017 kan foreta bestillinger ut over gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye bestillinger og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

    Kap.

    Post

    Betegnelse

    Samlet ramme

    1731

    Hæren

    1

    Driftsutgifter

    170 mill. kroner

    1740

    Forsvarets logistikkorganisasjon

    1

    Driftsutgifter

    1 160 mill. kroner

    1760

    Forsvarsmateriell og større anskaffelser og vedlikehold

    45

    Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold

    22 000 mill. kroner

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXIV.

    Fullmakt til å inngå forpliktelser i forbindelse med TCM

    Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartementet i 2017 kan inngå forpliktelser utover gitt bevilgning under kap. 1840 CO2-håndtering, post 71 Tilskudd til teknologisenter for CO2-fangst på Mongstad, som påløper som følge av riving av anleggene ved TCM når dette eventuelt iverksettes.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXV.

    Deltakelse i kapitaløkninger og økning i garantirammer i internasjonale banker og fond

    Stortinget samtykker i at:

    • 1. Norge deltar i den 14. kapitalpåfyllingen i Det afrikanske utviklingsfondet (AfDF-14) med et bidrag på til sammen 1 767 mill. kroner for per-ioden 2017–2019, innbetalt i tre årlige bidrag. Beløpet innbetales med 539 mill. kroner i 2017, 614 mill. kroner i 2018 og 614 mill. kroner i 2019. Innbetalingene belastes kap. 171 Multilaterale finansinstitusjoner, post 71 Regionale banker og fond.

    • 2. Norge deltar i forbindelse med den 18. kapitalpåfyllingen av Det internasjonale utviklingsfondet (IDA-18) for årene 2017–2019 i Det internasjonale gjeldsletteinitiativet for de fattigste landene (Heavily Indebted Poor Countries initiative, HIPC) med et bidrag på 313,6 mill. kroner innbetalt i tre like årlige bidrag. Innbetalingene belastes kap. 172 Gjeldslette og gjeldsrelaterte tiltak, post 70 Gjeldslette, betalingsbalansestøtte og kapasitetsbygging.

    • 3. Norges andel i den sjette kapitalpåfyllingen i Den afrikanske utviklingsbanken (AfDB) økes med motverdien i norske kroner av UA 30 000 per år i 2017 og 2018 som følge av reallokering av aksjer. Innbetalingen belastes kap. 171 Multilaterale finansinstitusjoner, post 71 Regionale banker og fond. Den norske garantirammen i AfDB økes med UA 1 000 000.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXVI.

    Fullmakt til å pådra staten forpliktelser til fremtidig ettergivelse av lån

    Stortinget samtykker i at Kunnskapsdepartementet i 2017 kan gi tilsagn om å ettergi inntil 20 000 kroner årlig frem til 2022 av utdanningslån i Statens lånekasse for utdanning. Dette gjelder personer som oppfyller kompetansekravene for tilsetting av undervisningspersonell i grunnskolen etter opplæringslova § 10-1 og tilhørende forskrift, og som etter 31. juli 2017 er tilsatt i tiltakssonen i ett år, jf. kap. 2410 Statens lånekasse for utdanning, post 73 Avskrivninger.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXVII.

    Fullmakt til kapitalinvesteringer

    Stortinget samtykker i at Kunnskapsdepartementet kan:

    • 1. gi Universitetet i Bergen fullmakt til å bruke inntil 20 mill. kroner og Universitetet i Agder inntil 10 mill. kroner av bevilgningen under kap. 260 Universiteter og høyskoler, post 50 Statlige universiteter og høyskoler, ved en konsolidering som omfatter hhv. selskapene Uni Research AS og Christian Michelsen Research AS og Agderforskning AS og Teknova AS.

    • 2. gi Universitetet i Agder, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger fullmakt til å bruke aksjer de eier i Uni Research AS, Christian -Michelsen Research AS, International Research Institute of Stavanger AS, Agderforskning AS og Teknova AS som tingsinnskudd med formål om å fusjonere disse selskapene.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXVIII.

    Tilføying av stikkord

    Stortinget samtykker i at stikkordet «kan overføres» tilføyes kap. 530 Byggeprosjekter utenfor husleieordningen, post 34 Etterbruk og salg av statens eiendom på Adamstuen.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXIX.

    Flytting av overført ubrukt bevilgning

    Stortinget samtykker i at overført ubrukt bevilgning fra 2016 til 2017 på kap. 567 Nasjonale minoriteter, post 71 Tilskudd til Romanifolkets/taternes kulturfond, på 10,5 mill. kroner flyttes til kap. 567, ny post 75 Midlertidig tilskuddsordning til romanifolket/taterne. Overført beløp kan benyttes i to år ut over 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXX.

    Pensjoner fra statskassen

    Arbeids- og sosialdepartementet får fullmakt til å regulere pensjoner fra statskassen på samme måte som for statspensjonister.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXI.

    Garantifullmakt og fullmakt til å utgiftsføre uten bevilgning

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan inngå standardavtaler for leie av grunn til bolig- og næringsformål på Svalbard med garantier overfor långiver som har pant i bygg som står på statens grunn. Garantiansvar kan kun utløses dersom staten sier opp avtalen eller nekter overføring av leierett. Samlet garantiramme for avtalene begrenses oppad til 25 mill. kroner. Det kan utgiftsføres utbetalinger knyttet til garantiene uten bevilgning under kap. 900 Nærings- og fiskeridepartementet, post 80 Lånesikringsordning, bolig- og næringsformål på Svalbard, innenfor en ramme på 10 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXII.

    Utlånsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan gi Innovasjon Norge fullmakt til å gi tilsagn om nye landsdekkende innovasjonslån innenfor en ramme på 1 200 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXIII.

    Garantifullmakt

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan gi Innovasjon Norge fullmakt til å gi tilsagn om nye garantier for inntil 80 mill. kroner for lån til realinvesteringer og driftskapital, men slik at total ramme for nytt og gammelt ansvar ikke overstiger 205 mill. kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXIV.

    Opprettelse av holdingselskap

    Stortinget samtykker i at Nærings- og fiskeridepartementet i 2017 kan gi Garantiinstituttet for eksport-kreditt anledning til å:

    • 1. etablere et holdingselskap for å forvalte eierandeler som følge av misligholds- og gjenvinningssaker under GIEKs Alminnelig garantiordning. Selskapet oppkapitaliseres med midler fra Alminnelig garantiordning. Alminnelig garantiordning kan også gi lån til holdingselskapet eller overføre andre verdier for oppkapitalisering. Holdingselskapet skal være midlertidig.

    • 2. plassere aksjer eller andre verdier tilhørende Alminnelig garantiordning i holdingselskapet.

    • 3. overføre utbytte fra holdingselskapet tilbake til Alminnelig garantiordning.

    • 4. overføre inntekter fra salg av aksjer i holdingselskapet til Alminnelig garantiordning.

    • 5. avvikle holdingselskapet, samt tilbakeføre eventuelle midler til eller dekke eventuelt kapitalbehov fra Alminnelig garantiordning.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXV.

    Aktivering og nedskriving i kapitalregnskapet

    Stortinget samtykker i at kapitaltilførsel på 8 mill. kroner på kap. 1100 Landbruks- og matdepartementet, post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold – ordinære forvaltningsorganer til Staur Gård AS i 2017 aktiveres og nedskrives i statens kapitalregnskap.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXVI.

    Tilføying av stikkord

    Stortinget samtykker i at stikkordet «kan overføres» tilføyes kap. 1142 Landbruksdirektoratet, post 75 Tilskudd til klimarådgivning på gårder.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXVII.

    Fullmakt til å aktivere tilskudd til egenkapital

    Stortinget samtykker i at tilskudd til egenkapital til Nye Veier AS aktiveres i statens kapitalregnskap.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXVIII.

    Tilføying av stikkord

    Stortinget samtykker i at stikkordet «kan nyttes under post 64» tilføyes kap. 1330 Særskilte transporttiltak, post 61 Belønningsordningen for bedre kollektivtransport mv. i byområdene.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXIX.

    Utbetaling av tilskudd

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2017 gis unntak fra bestemmelsene i stortingsvedtak av 8. november 1984 om utbetalinger av gitte bevilgninger på følgende måte:

    • 1. Utbetalinger av tilskudd til utviklingsformål kan foretas en gang i året for FNs klima- og skogprogram, Verdensbankens Forest Carbon Partner-ship Facility, Forest Investment Program, Bio-Carbon Fund plus, Central African Forest Initiative (CAFI) og Inter-American Development Bank (IDB).

    • 2. Utbetalinger av kjernebidrag til Global Green Growth Institute kan foretas i henhold til organisasjonens regelverk.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXX.

    Nettobudsjetteringsfullmakt

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2017 kan trekke salgsomkostninger ved avhendingen av Lance fra salgsinntekter før det overskytende inntektsføres under kap. 5309 Tilfeldige inntekter, post 29 Ymse.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXXI.

    Fullmakt til å delta i eierselskap mv.

    Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartementet kan delta gjennom et eierselskap eid av Gassnova SF og et driftsselskap med delt ansvar (DA) og dekke 100 prosent av eierselskapets og inntil 80 prosent av driftsselskapets årlige utgifter ved Teknologisenter for CO2-fangst på Mongstad (TCM) i perioden 2017 til 2020. Staten, eller den staten utpeker, kan invitere andre selskaper som medeiere i driftsselskapet, noe som vil redusere statens andel i selskapet.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXXII.

    Fullmakt til å godkjenne nødvendige transaksjoner for restrukturering av statens eierskap i Gassled

    Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartementet i 2017 kan godkjenne at statens deltakerandeler i Gassled, Zeepipe terminal JV og Dunkerque DA, holdt gjennom statens eierskap i Norsea Gas AS, overføres til staten (SDØE) etterfulgt av en avvikling av Norsea Gas AS.

  • Komiteens tilråding bokstav A. romertall XXXXIII.

    Meld. St. 2 (2016–2017) – Nasjonalbudsjettet 2017 – vedlegges protokollen.

  • Komiteens tilråding bokstav B. a. romertall I.

    I Stortingets vedtak 17. desember 2016 nr. 1666 om skatt av inntekt og formue mv. for inntektsåret 2017 gjer ein følgjande endring:

    § 6-1 annet ledd skal lyde:

    Minstefradrag i pensjonsinntekt etter skatteloven § 6-32 første ledd bokstav b skal ikke settes lavere enn 4 000 kroner, og ikke høyere enn 81 200 kroner.

  • Komiteens tilråding bokstav B. a. romertall II.

    Endringa tek til å gjelde straks med verknad for inntektsåret 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav B. b. romertall I.

    I Stortingets vedtak 17. desember 2016 nr. 1670 om fastsetting av finansskatt på lønn for 2017 gjer ein følgjande endring:

    § 2 tredje ledd skal lyde:

    Arbeidsgivere med finansielle aktiviteter hvor andelen lønn mv. knyttet til merverdiavgiftspliktig, finansiell aktivitet utgjør mer enn 70 pst. av arbeidsgiverens samlede lønn mv. knyttet til finansielle aktiviteter, er unntatt fra skatteplikten etter folketrygdloven § 23-2a. Annet ledd gjelder tilsvarende for beregningen av andelen lønn mv. knyttet til merverdiavgiftspliktig, finansiell aktivitet.

  • Komiteens tilråding bokstav B. b. romertall II.

    Endringa under I tek til å gjelde straks med verknad for inntektsåret 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav B. c. romertall I.

    Frå 1. juli 2017 gjer ein følgjande endring i Stortingets vedtak 17. desember 2016 nr. 1672 om produktavgift til folketrygda for fiskeri-, kval- og selfangstnæringa for budsjetterminen 2017:

    II skal lyde:

    Produktavgiften skal være 2,2 pst. fra og med 1. juli 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav B. c. romertall II.

    Endringa under I tek til å gjelde frå og med 1. juli 2017.

  • Komiteens tilråding bokstav B. d.

    Frå 1. juli 2017 gjer ein følgjande endring i Stortingets vedtak 17. desember 2016 nr. 1673 om avgift på motorvogner mv. A Engangsavgift for budsjetterminen 2017:

    § 2 fyrste ledd avgiftsgruppe F skal lyde:

    Avgiftsgrupper

    Egenvekt (kg)

    Motor-effekt (kW)

    NOX- utslipp (mg/km)

    CO2- utslipp (g/km)

    Slagvolum (cm3)

    Sats per enhet (kr)

    Vrakpant avgift (kr)

    Avgiftsgruppe F

    0

    Motorsykler

    0–125

    0

    126–900

    33,60

    over 900

    73,68

    Motorsykkel med plikt til å -dokumentere drivstofforbruk og CO2-utslipp, og med

    0–75

    0

    76–140

    630

    over 140

    800

    Motorsykkel uten plikt til å d-okumentere drivstofforbruk og CO2-utslipp

    8 254

    0–11

    0

    over 11

    261,38

Gå til voteringsoversikten
: