Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 6 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om at det etableres en frivillig samfunnstjeneste for 16-åringer. Samfunnstjenesten avtjenes i skolens sommerferie i frivillige organisasjoner, og bør kvalifisere til studiepoeng ved opptak til høyere utdanning.

  • Forslag nr. 7 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen sikre at undervisning om hvordan den enkelte kan engasjere seg i frivillighet og i det sivile samfunn, blir sterkere vektlagt i samfunnsfaget.

  • Forslag nr. 8 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen sikre at det innføres en frivillighetsdag på henholdsvis ungdomsskolen og videregående skole, hvor elevene får bestemme et prosjekt der de gjør noe for andre.

  • Forslag nr. 9 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen bidra til at den planlagte Kristiansand Folkehøgskole blir etablert.

  • Forslag nr. 10 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen utrede etablering av et vekstfond for sosial innovasjon, som skal gi ideelle prosjekter som har vist seg å løse viktige sosiale utfordringer, mulighet til å vokse.

  • Forslag nr. 11 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen utrede etablering av et oppstartsfond for sosial innovasjon, som skal støtte oppstart av nye, ideelle prosjekter som har til hensikt å løse sosiale utfordringer.

  • Forslag nr. 12 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen bidra til at det opprettes en ordning med reservebesteforeldre, der det legges til rette for at seniorer på frivillig basis kan være fosterbesteforeldre for utsatte barn.

  • Forslag nr. 13 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen bidra til at det opprettes en ordning med seniorvenner, der det legges til rette for at seniorer på frivillig basis kan gi ekstra assistanse til voksne personer med hjelpebehov, enten det er funksjonshemmede, personer med alvorlige lidelser eller andre.

  • Forslag nr. 14 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen sikre at det etableres en frivillighetsavtale som åpner for at frivillige og ideel-le organisasjoner kan be om hjelp fra ansatte i offentlige og private virksomheter som har inngått en slik avtale.

  • Forslag nr. 15 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen sikre at det etableres en skole/hjem-koordinator i hver kommune, for å styrke foreldrenes involvering i sine barns skolegang.

  • Forslag nr. 16 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen igangsette et prøveprosjekt med en skole/hjem-koordinator på enkelte skoler. Forsøket bør særlig rette seg mot skoler med mange minoritetselever.

  • Forslag nr. 17 fra Kristelig Folkeparti

    Stortinget ber regjeringen sikre at skolene legger til rette for etablering av vennegrupper, der foreldre kan møtes sammen med sine barn til ulike uformelle aktiviteter og sammenkomster for å skape kontakt, forståelse og tillit mellom foreldrene.

Gå til voteringsoversikten
: