Lov om forebygging og reduksjon av matsvinn
Hvor er saken nå?
Status: Stortinget har behandlet lovsaken første gang. Avventer annen gangs behandling.
Saksgang
1Lovforslag
Fra
Landbruks- og matdepartementetGrunnlag for saken
Fremmet i statsråd
10.04.2025Referert
Referatsaker
10.04.2025
2Komitébehandling
Tildelt komité
Næringskomiteen
10.04.2025Skriftlige innspill
Til høringen
02.05.2025 (Frist skriftlige innspill)Saksordfører
Innstilling avgitt
Innst. 373 L (2024-2025)
20.05.2025
3Første behandling
Løse forslag til saken
Debatt i Stortinget
Votering i Stortinget
Vedtak og henstillinger
4Andre behandling
Ikke gjennomført ennå.
5Lov
Ikke gjennomført ennå.
Status
Vedtak i korthet
Stortinget har vedtatt lov om forebygging og reduksjon av matsvinn. Loven har som formål å fremme bedre ressursutnyttelse av næringsmidler gjennom å forebygge og hindre at næringsmidler går ut av verdikjeden. Det fremgår av proposisjonen fra regjeringen at en rekke forhold og detaljer vil måtte utredes nærmere, og at det vil bli utarbeidet utfyllende forskrifter som kan supplere og utfylle også disse lovkravene. Et enstemmig Storting fattet også vedtak om å be regjeringen gjøre de nødvendige tiltak for å sikre at det ikke lønner seg for virksomheter å destruere mat, fremfor å gi maten bort.
Slik stemte representantene
Første behandling:
VoteringsoversiktBehandling og innstilling
Innstilling avgitt 20.05.2025
Første gangs behandling:
Debattert i Stortinget 26.05.2025
Votert i Stortinget 27.05.2025