Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 130 L (2024-2025), Innst. 373 L (2024-2025), Lovvedtak 68 (2024-2025)

  • Forslag fremmet under første behandling

    Forslag nr. 6 fra Vitanza, Solveig på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    § 4 skal lyde:

    § 4 Plikt til å gjennomføre og redegjøre for tiltak for å forebygge og redusere matsvinn

    Alle virksomheter som produserer, omsetter eller serverer næringsmidler, skal gjennomføre følgende tiltak i egen virksomhet for å forebygge og redusere matsvinn:
    a. kartlegge, vurdere og forebygge risikoen for matsvinn i egen virksomhet,
    b. utarbeide en tiltaksplan for å forebygge og redusere matsvinnet basert på kartlegginger og vurderinger etter bokstav a,
    c. iverksette egnede tiltak i henhold til tiltaksplan etter bokstav b.

    Tiltakene i første ledd skal utføres regelmessig og stå i forhold til virksomhetens størrelse og art, konteksten virksomheten skjer innenfor, og risikoen for at matsvinn ikke forebygges eller reduseres under de betingelsene virksomheten opererer innenfor. Første ledd gjelder ikke for små virksomheter. For kommuner og fylkeskommuner gjelder plikten etter første ledd på overordnet nivå, og ikke for den enkelte virksomhet.
    Virksomhetene skal offentliggjøre en skriftlig redegjørelse for tiltak etter denne paragrafens første ledd, § 5 første ledd og § 6 første ledd. Første punktum gjelder ikke overfor kommuner, fylkeskommuner og små virksomheter.
    Kongen skal gi forskrift om gjennomføring av første til tredje ledd og hvilke virksomheter som omfattes av pliktene.