Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med et forslag om omsetningsavgift på private helseforsikringer for å hindre et todelt helsevesen og styrke den offentlige helsetjenesten.

    Forslag nr. 2 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen avvikle bruken av privat helseforsikring i statlige selskaper, og bruke eierskapet aktivt til å hindre et todelt helsevesen.

    Forslag nr. 3 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen igangsette et lovarbeid for å definere hva som er "nødvendige tannhelsetjenester" og "nødvendig tannregulering" og komme tilbake til Stortinget innen desember 2025.

    Forslag nr. 4 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen møte krisen for fiskeriene og landindustrien med tiltak som stanser nedleggelsene og fraflytting, og sørger for mer fersk fisk til landindustrien i nord. Dette kan innebære tiltak knyttet til industribedriftene, støtte til kommunale næringsfond og sosialhjelp, samt innføring av ferskfiskordning for trålflåten slik at fellesskapets ressurser sørger for arbeid på land og ikke i andre land.

    Forslag nr. 5 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snu utviklingen av todelt velferd, hvor betalingsevne avgjør tilbudet, og legge dette til grunn i sitt videre arbeid med avkommersialiseringsutredningen.

    Forslag nr. 6 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en registreringsordning og juridisk definisjon av ideelle velferdsaktører innen mars 2025.

    Forslag nr. 7 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen ta oppfølgingstiltak tilbake til Arbeids- og velferdsetatens egenregi.

    Forslag nr. 8 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen innføre et vern mot petroleumsvirksomhet, gjennom opprettelse av petroleumsfrie områder, i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, Mørefeltene, Jan Mayen, Skagerrak, kystnære strøk, samt den faglig definerte iskantsonen.

    Forslag nr. 9 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en rettferdig arveskatt, med høyt bunnfradrag.

    Forslag nr. 10 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen ta initiativ overfor Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken for å stanse krav om innbetaling av ukrainsk statsgjeld og videre slette og restrukturere gjelden.

    Forslag nr. 11 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå konsekvensene for de som er rammet av mange år med kutt i kjøpekraft. Resultatene av undersøkelsen og forslag til tiltak for å bedre kjøpekraften til folk med lave og vanlige inntekter skal legges fram for Stortinget senest sammen med forslaget til statsbudsjett for 2026.

    Forslag nr. 12 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber Stortingets presidentskap om å utrede en registreringsordning for dem som oppsøker Stortinget og Stortingets representanter, på vegne av seg selv eller andre, for å påvirke Stortinget i saker som er til behandling. Ordningen skal sikre åpenhet om hvem som hvem som oppsøker Stortinget og Stortingets representanter. Samtidig må ordningen ivareta personvernet til de besøkende og sørge for at privatpersoner kan unntas fra registrering.

    Forslag nr. 13 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen om å igangsette en utredning av veien frem til fullt medlemskap i EU.

    Forslag nr. 14 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen om å samarbeide med EU og EØS-landene for å sikre humanitær hjelp, trygge korridorer og bosetting i møte en potensiell storkrig i Midtøsten. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en plan for at flyktninger fra denne krigen får forutsigbarhet og kan bosettes i Norge raskt.

    Forslag nr. 15 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge frem EUs Ren Energipakke for behandling i Stortinget.

    Forslag nr. 16 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i løpet av 2024 legge frem nye effektive tiltak for å beskytte livet i Oslofjorden, inkludert regulering av fiske og bunntråling i tråd med faglige råd.

    Forslag nr. 17 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med oppfølging av Vedtak 1 (2023-2024) og anbefalingen fra partilovnemnda, om å innføre regler som sikrer at ikke bare den som overfører bidrag til et parti, men også bakenforliggende givere av bidrag over beløpsgrensene, blir identifisert og kjent, slik at aktuelle endringer kan tre i kraft før neste valg.

    Forslag nr. 18 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen snarest komme tilbake til Stortinget med en redegjørelse om utviklingen i Midtøsten, og hva Norge foretar seg.

    Forslag nr. 19 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen levere en intervensjonserklæring i saken Sør-Afrika førte mot Israel for Den internasjonale domstolen.

    Forslag nr. 20 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utarbeide sektorvise handlingsplaner for utslippskutt slik at Norge får et helhetlig nasjonalt karbonbudsjett og veikart for utslippskutt i ulike sektorer frem mot 2050, og sørge for at utslippskuttene gjøres på en sosialt rettferdig måte, som tar hensyn til både økonomi, miljøbelastning og distriktshensyn.

    Forslag nr. 21 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen om å stramme inn på ordningen med private helseforsikringer, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.

    Forslag nr. 22 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med strakstiltak for å bedre den økonomiske situasjonen til økonomisk utsatte kommuner, for eksempel gjennom å gi kommunene bedre lånebetingelser i Kommunalbanken eller ved å la Kommunalbanken tilby kommunene rimelige likviditetslån.

    Forslag nr. 23 fra Ulstein, Dag-Inge på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre et landsomfattende tilsyn med eldreomsorgen i alle landets kommuner.

    Forslag nr. 24 fra Ulstein, Dag-Inge på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en verifiserbar aldersgrense i sosiale medier.

    Forslag nr. 25 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen sikre at klima og natur skal være en ramme rundt all politikk.

    Forslag nr. 26 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen iverksette tiltak for full gjennomføring av den internasjonale naturavtalen, inkludert 30 prosent vern av et representativt utvalg av norsk natur og restaurering av 30 prosent av den naturen som er ødelagt.