Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 1 S (2019-2020), Innst. 11 S (2019-2020)

  • Forslag nr. 31 fra Hamre, Torleif på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest gjennomføre en fullstendig gransking av beredskapen i hele Nord-Norge, og særlig i Finnmark, samt iverksette alle nødvendige tiltak for å sørge for trygge akuttjenester for befolkningen. Leveransen til Babcock skal være en sentral del av granskingen.

    Forslag nr. 32 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen av hensyn til befolkningens liv og helse sørge for at de fem ambulanseflyene tilhørende den tidligere operatøren, settes inn i tjeneste.

    Forslag nr. 33 fra Bruun-Gundersen, Åshild på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sikre fortsatt videre drift og oppfølging av Verdighetssenteret som tilbyr etterutdanning av helsepersonell i akuttmedisinsk eldreomsorg, palliativ eldreomsorg og frivillighetskoordinator for å sørge for fortsatt kompetanse på dette området.

    Forslag nr. 34 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre luftambulanseberedskapen over hele landet, med nødvendig tiltak på kort og lang sikt for å skape stabilitet og forutsigbarhet i tjenesten. De fem ambulanseflyene som tilhører tidligere operatør, må om nødvendig settes inn i tjenesten sammen med Forsvarets helikopter som strakstiltak.

    Forslag nr. 35 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at staten overtar luftambulanseflytjenesten og at kontrakten mellom Luftambulansetjenesten HF og Babcock Scandinavian AirAmbulance heves som følge av at selskapet ikke evner å levere luftambulanseberedskap i henhold til kontrakten.

    Forslag nr. 36 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen om å få gjennomført en ekstern uavhengig gransking av hele prosessen med luftambulanseflyanbudet og operatørbyttet. Spesielt må det granskes risikoen for at Babcock Scandinavian AirAmbulance ikke ville kunne levere nødvendig beredskap i henhold til kontrakt.

    Forslag nr. 37 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen foreslå de nødvendige midler i revidert statsbudsjett 2020 slik at nye Kirkenes sykehus kan ferdigstilles, samt sørge for at Helse Nord HF sikrer at Kirkenes sykehus har intensivberedskap på nivå 2.

    Forslag nr. 38 fra Kjerkol, Ingvild på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre beredskapen i luftambulansetjenesten i henhold til de kvalitetskrav operatør er forpliktet til å levere i inngått kontrakt, frem til staten kan overta driften. Regjeringen bes stille nødvendige ressurser til rådighet ved innleie av tjenester fra andre operatører i tillegg til bistand fra Forsvaret for å sikre tjenesten et forsvarlig beredskapsnivå.

    Forslag nr. 39 fra Kjerkol, Ingvild på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen iverksette tiltak for å redusere brudd på arbeidsmiljøloven i sykehusene, og rapportere tilbake til Stortinget på hvilke tiltak som er blitt iverksatt og effektene av disse.

    Forslag nr. 40 fra Kjerkol, Ingvild på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for riktig rapportering av brudd på arbeidsmiljøloven i sykehusene.