Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 17 (2017-2018), Innst. 69 S (2018-2019)

  • Forslag nr. 1 fra Huitfeldt, Anniken på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte med en samlet framstilling av hvordan virkemidlene i norsk utviklings- og bistandspolitikk skal brukes for å styrke partnerlandenes egen kapasitet og evne til å tilrettelegge for varig, inkluderende, bærekraftig vekst og rettferdig fordeling.»

    Forslag nr. 2 fra Huitfeldt, Anniken på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen i forslagene til de kommende bistandsbudsjettene sikre både at budsjettandelen til de minst utviklede landene ikke synker og at innsatsen økes for å bistå landene med de største utviklingsutfordringene i Afrika sør for Sahara.

    Forslag nr. 3 fra Huitfeldt, Anniken på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen stille krav overfor alle partnerlandene om framgang i arbeidet for åpenhet, presse-, ytrings-, tros- og organisasjonsfrihet.

    Forslag nr. 4 fra Tybring-Gjedde, Christian på vegne av Per-Willy Amundsen, Morten Ørsal Johansen, Ulf Leirstein og seg selv


    Stortinget ber regjeringen utsette en eventuell norsk tilslutning til FNs migrasjonsplattform Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, og igangsette en konsekvensutredning av plattformens potensielle innvirkning på nasjonal innvandringspolitikk på kort og lang sikt. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte, slik at konsekvensutredningen kan behandles på ordinært vis gjennom nasjonale politiske prosesser.