Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 17 (2015-2016), Innst. 318 S (2015-2016)

  • Forslag nr. 6 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å styrke de økonomiske rammevilkårene for fosterhjemsfamilier gjennom en opptrappingsplan der det første steget blir tatt i statsbudsjettet for 2017 gjennom en oppjustering av tilskuddet til kommunene og en tilsvarende anbefaling om økning av KS-satsene for arbeidsgodtgjøring for fosterforeldre.

    Forslag nr. 7 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen foreslå endringer i lovverket slik at unge med tiltak etter barnevernloven får rett til tiltak fram til fylte 25 år, og om å sikre en oppfølging av de som avslår ettervern.

    Forslag nr. 8 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sikre at forslag til konkret plasseringssted for barnet skal presenteres for fylkesnemnda før begjæring om omsorgsovertakelse realitetsbehandles.

    Forslag nr. 9 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen som en del av arbeidet for å hindre utilsiktede flyttinger for barnet, om å vurdere å la alle flyttinger og tilbakeføringer behandles i fylkesnemnd.

    Forslag nr. 10 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen foreslå endringer som gir fylkesmannen myndighet til å bøtelegge kommuner som ikke utfører lovpålagt oppfølging av fosterbarn og fosterfamilier.

    Forslag nr. 11 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen ta initiativ til å sikre at en instans over barnevernet som del av tilsynsarbeidet kan overprøve det barnevernfaglige skjønnet i kommunene.

    Forslag nr. 12 fra Breivik, Terje på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre en grundig evaluering av prosjektene i forsøkskommunene Alta, Nøtterøy og Røyken før det foreslås endringer i ansvarsfordelingen mellom kommuner og stat på fosterhjemsområdet.

    Forslag nr. 13 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen om ikke å åpne for at flere private kommersielle aktører skal kunne rekruttere fosterhjem.

    Forslag nr. 14 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre at saksbehandlings-/utredningstjenester, fosterhjem og oppfølgingstjenester i all hovedsak skal utføres av ansatte i kommunene og Bufetat som har myndighetsansvaret og ikke gjennom private kommersielle aktører.

    Forslag nr. 15 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at det ved eventuell innføring av nasjonalt kartleggingssystem sikres at hvert barn får individuell og faglig vurdering.

    Forslag nr. 16 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for et systematisk og bedre samarbeid mellom barneverntjenesten og kommunehelsetjenesten/spesialisthelsetjenesten for å sikre bedre forebygging, oppfølging og behandling av psykiske vansker og lidelser hos barn og unge i barnevernet, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte for å informere om tiltak som er satt i verk.

    Forslag nr. 17 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre at alle barn og unge som blir plassert i fosterhjem/institusjon, så tidlig som mulig får en helsefaglig vurdering/samtale for å sikre kartlegging, forebygging og tidlig oppfølging av eventuelle emosjonelle eller atferdsmessige problemer og psykiske vansker eller lidelser.

    Forslag nr. 18 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til lov om at ingen omsorgsovertakelse skal bli vedtatt uten at barnets egen familie eller nære nettverk er vurdert og at det i forskrift bestemmes at det i saksframstillingen eller på annen måte skal synliggjøres at dette er vurdert før vedtaket ble fattet.

    Forslag nr. 19 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjering sørge for at fylkesmannen i sitt tilsyn med barneverntjenesten også undersøker spesifikt om familie eller nære nettverk er vurdert i alle omsorgsovertakelser.

    Forslag nr. 20 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at søsken ikke blir splittet ved omsorgsovertakelse, og at det gjøres tiltak som legger bedre til rette for fosterfamilier som tar i mot søsken.

    Forslag nr. 21 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen gjøre det enklere å få forlenget fosterhjemsoppholdet etter fylte 18 år og å sikre at flere får et godt tilbud om ettervern fram til fylte 23 år.